SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF
7 - 0
Södra Sandby IF
Eskilsminne IF7 - 0Södra Sandby IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 03 september, 14:00
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000223122
Samling:13:00
Målexplosion när Eskils vann
2023-09-03 19:10

Ett tappert kämpande Södra Sandby orkade inte stå emot Eskilsminne IF:s lagmaskin i söndagens match på Västergård. Eskils vann med 7-0 (2-0) sedan krafterna sinat helt hos gästerna som kom med endast en avbytare och dessutom tvingades byta in denne tidigt på grund av skada. Eskils svarade för en styrkedemonstration där hela sex spelare svarade för målskörden.

Efter den något tveksamma insatsen borta mot Örby senast var fokus inställt på revansch och koncentration på uppgiften mot Södra Sandby. Gästerna kom med ett ungt lag som dock visade att man ville spela fotboll och dessutom gjorde det bra visserligen med betoning på ett organiserat försvarsspel länge och väl.

Eskils skulle dock få hål på gästerna redan i den 7 minuten. Ute på högerkanten kom backen Maja Nilsson ner mot kortlinjen och fick en boll. Hon skickade in den från drygt 30 meter och den seglade in i gästernas bortreburgavel och 1-0 var ett faktum.

Södra Sandbys enda riktigt heta chans kom i 23 minuten då först målvakten Matilda Magnusson Waldt räddade och sedan kunde Agnes Nilsson slå undan bollen på mållinjen.

Eskils fortsatte tålmodigt bearbeta gästernas försvar och i den 31 minuten var det dags för 2-0 då lagkapten Julia Nyberg Spets gjorde sitt första av totalt två spelmål denna dag.

Södra Sandby gjorde ett försök till offensiv i inledningen av andra halvlek och hade mycket boll utan att skapa några farligheter den första kvarten. Sedan tog tyngden och effektiviteten i Eskils ut sin rätt.

I den 63 minuten var det åter dags för Maja Nilsson att spela en viktig roll. Från högerposition lyfte hon in bollen till Jasmine Hansen som snyggt satte 3-0.

Sista kvarten var det ett hårt tryck mot gästernas mål. Då kunde hemmaspelarna bjuda på en rejäl målexplosion.

I 74 minuten bombade Julia Nyberg Spets in 4-0 - hennes andra mål för dagen - och i 79 minuten svarade Ellen Pigg för ett vackert avslut till 5-0.

Alma Bertilsson fick sitt favoritläge i den 86 minuten och var obeveklig när hon kom ensam med gästernas målvakt och avslutade iskallt till 6-0.

Skyttedrottningen Johanna Olsson som startade på bänken fick avsluta målskyttet i den 87 minuten när hon gjorde 7-0. Johanna hade dessutom stått för ett par framspelningar efter att hon kommit in.

Efter matchen fick vi en pratstund med Maja Nilsson som bättrade på sin poängstatistik rejält. Första målet, var det meningen att du skulle sätta den direkt i mål från över 30 meter?

- Nej jag var vid linjen och fick bollen men den kom studsande oberäkneligt mot mig och min enda tanke var att slå in den framför mål, skrattar Maja.

Din framspelning till 3-0 verkade dock vara klart genomtänkt?

- Ja i och med att de spelade med trebackslinje blev det bra plats för mig på kanten att lyfta in den till Jasmine, berättar hon.

Du har haft det lite tufft med en del sjukdomar men det verkar som om du kunnat spela obehindrat nu på slutet.

- Ja jag känner mig frisk och stark. Jag har börjat käka lite vitaminer och det verkar fungera bra, säger Maja.

Eskilscoachen Andé Petersson var nöjd när han efter matchen gick runt och samlade in hörnflaggorna.

- Jag är vördigt nöjd med dagens insats. Tjejerna gjorde precis det vi kom överens om och fortsatte jobba på efter paus. Vi visste att det skulle bli resultat till slut då de tvingas spela med bara en avbytare, säger ”AP”.

- Men Södra Sandby gjorde en stark insats så länge de orkade. En eloge till laget som verkligen försöker spela sin fotboll i alla lägen, berömde han.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
Lör 14/10 14:00
4 - 1  
Ons 11/10 19:00
1 - 6  
Lör 7/10 14:00
3 - 2  
Lör 30/9 13:00
4 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se