SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
2 - 1
IFK Göteborg
Eskilsminne IF2 - 1IFK Göteborg

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 september, 14:00
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000223137
Samling:13:00
Galen vändning gav Eskils 2-1-seger
2023-09-17 18:17

Avslutningen på söndagens seriematch mellan Eskilsminne IF och IFK Göteborg fick en upplösning som kunde varit skriven av skräckboksförfattaren Stephen King. När det såg ut att sluta i en neslig förlust exploderade Eskils målproduktion och man vände till seger med 2-1 (0-1) med kvittering och segermål i 89 och 92 minuten. Tala om en galen vändning. En skön revansch för det olyckliga nederlaget borta mot ”Änglarna” i våras och även om målen kom sent kan detta inte betraktas som någon orättvis seger.

I våras ledde Eskils med 1-0 till slutet då IFK Göteborg kunde vända och vinna med 2-1. Detta i en match där Eskils var det bättre laget och onekligen borde vunnit.

Hemma på Västergårds fina gräsmatta blev det inledningsvis en betydligt jämnare match. Det handlade om två lag som tog ut varandra. De riktigt heta chanserna dök aldrig upp utan det var mest stångande på mittplan med lite för många felpass och en del försök till långa omställningar.

I den 35 minuten kunde dock IFK Göteborg jobba fram ett öppet läge och Ebba Fjordskär satte 0-1.

I andra halvlek tog Eskils kommandot från start men spelet jämnade ut sig efterhand och de chanser som dök upp för hemmalaget inte kunde utnyttjas - bland annat två smaskiga lägen för Johanna Olsson - började man frukta för att detta skulle svart söndag för hemmalaget.

När en kvart återstod inträffade dock en klar scenförändring. Eskils ökade pressen och satte upp tempot betydligt. Man tryckte på mot gästernas mål och bet sig kvar på offensiv planhalva. Övertaget accentueras när Emma Widesjö och Julia Lennartsson byts in i den 82 minuten.

Gästerna började gå på knä och rensade desperat undan men Eskils kom i nya vågor.

När vi var på väg att acceptera att detta skulle vara ännu en sådan dag när man förlorade trots spelövertag så hände det. Ellen Pigg fick skottläge centralt straffområdet och placerade kallt in bollen till 1-1.

Hemmalaget lät sig dock inte nöjas med detta. Man tryckte hårdare på gaspedalen och i den 92 minuten bjöd man publiken - många från Göteborg - på en verklig delikatess. Emma Widesjö och Julia Lennartsson hittade varandra på högersidan och bollen spelades över till vänster i straffområdet där Alma Bertilsson kom och forcerade in segermålet. En imponerande sekvens där vi fick se varför Alma Bertilsson är lite av en överraskning. Tuff, orädd och med en cementerad känsla för målskytte.

- Det var en jämn match men vi var ändå värda segern, sa tränare André ”AP” Petersson efter matchen.

- De tar slut i andra halvleken och vi trycker ner dem rejält. Detta var ett kvitto på att vi orkar genomföra en match i 90 plus. Något som naturligtvis ger gott självförtroende. Samtidigt som de blev lite trötta blev de nog också litet rädda att tappa ledningen och backade hemåt. Det märktes också klart att när Emma och Julia kom in ökade år tyngd framåt, förklarar han.

1-1-skytten Ellen Pigg var lycklig och glad efter segern:

- Detta känns så jäkla skönt. Det var revansch för förlusten borta. Jag tycker definitivt inte att vi ska be om ursäkt för denna seger. Vi var det bättre laget och det märktes klart att de blev trötta mot slutet när vi forcerade, sa Ellen.

Du gjorde mål igen, det har blivit några i år.

- Ja men inte så många som jag hoppats. Men härligt att sätta ett när det behövdes, förklarar hon.

Hur kändes det under matchen när ni inte fick utdelning?

- Även när det stod 0-1 hade jag hela tiden känslan av att vi skulle vinna detta, konstaterar Ellen.

 

I matchen mot IFK Göteborg fick vi också åter igen se Matilda Andersson i den gulblå tröjan på mittfältet efter några år på annat håll. Trelleborgslånet stod för en stabil insats från sin centrala mittfältsposition och bidrog mycket med sitt kloka passningsspel och hårda jobb. Ett välkommet tillskott inför säsongsavslutningen! 

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka