SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

FC Rosengård 1917
4 - 3
Eskilsminne IF
FC Rosengård 19174 - 3Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 09 september, 13:30
Plats:Malmö IP
Tävling:
Matchnummer: 000223128
Samling:12:30
Förlust när Eskils tappade 3-1-ledning
2023-09-09 18:09

Eskilsminne IF:s tränare André ”AP” Petersson hade kluvna känslor efter lördagens bortamatch mot Rosengård 1917. Hemmalaget vann med 4-3 (1-2) sedan Eskils tappat en ledning med 3-1. Men ”AP” hittar gott om positiva perioder i matchen och inte minst sista kvarten då laget pressade oupphörligen mot Rosengårds mål och skapade tre heta målchanser.

Eskils fick en smakstart på matchen då årets måldrottning Alma Bertilsson kunde göra 1-0 i 15 minuten och sedan Johanna Olsson fylla på med 2-0 i den 28 minuten.

- Det blev en klockren inledning på matchen där vi dominerade och spelade väldigt bra. Möjligen blev vi lite för självsäkra efter 2-0 så Rosengård kunde straffa oss efter 39 minuter. Det blev några knäppar på näsan där. I paus bestämde vi dock att vi skulle gå ut och köra på för fullt som vi gjorde inledningsvis, säger ”AP”.

Och det gjorde man. I den 50 minuten var det åter dags för Alma Bertilsson att klippa till och 1-3 stod på resultattavlan. Spelet kändes fortsatt tryggt men så gavs Rosengård chansen att äta sig in i matchen och göra både 2-3 och 3-3.

- Vi gjorde lite taktiska förändringar men Rosengård kunde ändå göra 4-3 med en kvart kvar. Men sedan tog vi åter över matchen helt. Vi hade i princip tre bollar på mållinjen utan att kunna trycka dit den, förklarar ”AP”.

- Vi är besvikna att vi inte fick poäng här men samtidigt fanns det flera riktigt bra sekvenser i matchen. Stundtals spelade vi en fotboll som jag inte sett laget prestera på mycket länge. Så jag vill berömma kollektivet. Samtidigt gjorde vi också som lag dåliga perioder som vi behöver rätta till, poängterar han.

Nu är det bara att ladda om batterierna. På onsdag den 13 september möter man Lilla Torg borta i DM och sedan är det hemmamatch i serien den 17 mot IFK Göteborg.

- Bara att träna på och förbereda sig. Vi har inte tid att deppa ihop för detta, slutar ”AP”.

Text: Lasse Möller

Bild: Sportibild


<< Tillbaka