SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Lödöse Nygård IK
4 - 1
Eskilsminne IF
Lödöse Nygård IK4 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 september, 13:00
Plats:Alevi A
Tävling:
Matchnummer: 000223152
Samling:12:00
Snabba baklängesmål fällde Eskils
2023-09-30 16:48

Ett motiverat Lödöse/Nygård bjöd Eskilsminne IF på en rejäl chockstart i lördagens bortamatch. Efter 24 minuter ledde Lödöse/Nygård med 3-0 och efter den öppningen hämtade sig aldrig Eskils. Matchen slutade 4-1 (3-1) där Eskils trots allt kom tillbaka spelmässigt i andra halvlek men aldrig fick målskyttet att fungera.

- Tjejerna verkade pigga och påställda trots att det varit tufft matchande senaste tiden. Men det ska sägas att Lödöse/Nygård är ett oerhört svårt lag att möta på deras egen hemmaplan, sa tränare André ”AP” Petersson efter matchen.

- Planen är smal och kort och passar perfekt för den fotboll de spelar. Man öser på bollar in i boxen och då gäller det att kunna försvara sig mot detta och vi var inte tillräckligt cyniska, konstaterar han.

Redan i 11 minuten blev det 1-0 genom Anna Siverbo. 2-0 kom i 20 minuten genom Sofia Olsson och Emilia Löfström satte 3-0 i 24 minuten.

Eskils kom tillbaka direkt och reducerade till 3-1 i den 25 minuten genom Alma Bertilsson men närmare än så kom man inte. Istället kunde Lödöse/Nygård göra 4-1 på straff i 90 minuten genom Emilia Löfström.

- Matilda Eriksson fällde en hemmaspelare och straffen var klar. Däremot tycker jag det var fel att Matilda fick rött kort för förseelsen. Gult kort är okey men det röda känns inte rätt, tycker ”AP”.

- I andra halvtidspausen justerade vi lite och det resulterade i lite bättre organisation men i dag var vi inte tillräckligt bra för att kunna vinna. Lödöse/Nygård vann rättvist och de kämpade enormt för poängen i sitt utsatta läge, sa ”AP”.

Text: Lasse Möller

Bild: Peter Werner, Sportibild


<< Tillbaka