SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Mariebo IK
2 - 3
Eskilsminne IF
Mariebo IK2 - 3Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 september, 15:00
Plats:Stadsparksvallen, Jönköping
Tävling:
Matchnummer: 000223147
Samling:14:00
Moralen åter Eskils segervapen
2023-09-24 20:59

För andra veckan i rad visade Eskilsminne IF:s damer upp en fantastisk moral och effektivitet när man på söndagen vände underläge 0-2 mot Mariebo på Stadsparksvallen i Jönköping till seger med 3-2 på 17 minuter. Segermålet svarade Emma Widesjö för i den 89 minuten. Emma gjorde sin andra match för hösten och hade bara varit på plan i nio minuter då hon fixade en viktig seger.

Nästjumbon Mariebo skulle på pappret vara en överkomlig uppgift och inledningsvis hade Eskils hyfsad koll på matchen.

- Den första halvleken var godkänd. Vi var inte överlägsna men hade det mesta av spelet och ganska bra koll, sa tränare André ”AP” Petersson efter matchen.

Det stod 0-0 i paus men hemmalaget hade långtifrån gett upp. På tre minuter ordnade man en 2-0-ledning. Först 1-0 i 53 min och sedan 2-0 i 56 minuten.

- De var vassare i anfallsspelet och kunde utnyttja blottor hos oss, konstaterar ”AP”.

I 62 minuten gjorde Eskils ett trippelbyte och då började man öka trycket mot hemmalaget. I den 73 minuten kom äntligen reduceringen då lagkapten Julia Nyberg Spets snyggt placerade in en frispark till 2-1.

I den 80 minuten gjorde ”AP” samma dubbelbyte som senast hemma mot IFK Göteborg då både Julia Lennartsson och Emma Widesjö fick komma in med sin tyngd och rutin.

- Vi hade fått bra energi av vårt reduceringsmål och i den 88 minuten serverade Matilda Andersson en snygg genomskärare till skyttedrottningen Alma Bertilsson som skar in från kanten och snyggt placerade in 2-2, berättar ”AP”.

Med en minut kvar av ordinarie speltid kunde så Eskils fullfölja vändningen då Emma Widesjö placerade in 2-3. Emma berättar själv om målet:

- Det var ju egentligen ett skitmål, inte lika snyggt som Almas och Julias men det var skönt det satt där. Jag fick ett perfekt inspel från Johanna Olsson och kunde fri med målet placera in bollen, förklarar hon.

Nåja på oss verkar det faktiskt vara ett snyggt spelmål och ett kallt avslut. Men Emma är alltid blygsam det vet vi.

Hur kändes det att få hoppa in i andra matchen för hösten?

- Det känns skönt att vi kunde kunde komma igen och vinna matchen. Det kändes som deras mål kom på grund av vårt slarv, säger hon.

Hur känns kroppen med tanke på din ryggskada?

- Jag ska väl egentligen inte spela men jag kör på så länge ryggen håller. Jag ska till ortopeden och kollas och då får jag väl förhoppningsvis besked om det blir operation, berättar Emma.

I matchen spelade Ellen Loncar från Trelleborgs FF i Eskilströjan. Matilda Andersson gjorde sin andra match.

- Hela kollektivet gjorde på det hela en bra match, säger ”AP”.


- Vi är taggade inför onsdagens final. Det kändes så klart stärkande för självförtroendet att vi åter igen visade vår fina moral och vände matchen i slutet, förklarar han.


Text: Lasse Möller


<< Tillbaka