SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Malmö FF
4 - 1
Eskilsminne IF
Malmö FF4 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 14 oktober, 14:00
Plats:Malmö Stadion
Tävling:
Matchnummer: 000223168
Samling:13:00
Eskils nära att ta poäng av Malmö FF
2023-10-14 16:16

Eskilsminne IF begav sig under lördagen ner till Malmö Stadion för att ta sig an seriesuveränerna Malmö FF som vunnit samtliga matcher i serien detta år. En på förhand tuff uppgift med andra ord, men Eskils gav hemmalaget en match i den andra halvleken och kunde med lite flyt ha åkt hem med poäng. Minut 89 var dock olycklig för Eskilsminne med två baklängesmål och istället byttes hoppet om kvittering ut mot klara 4-1 (2-0) på resultattavlan.

Serieledande Malmö FF tog ett spelmässigt grepp om denna match från start och hade mycket boll mot ett kompakt Eskilsförsvar. Inledningsvis hade hemmalaget dock svårt att skapa de där riktigt heta chanserna.

 

Efter mycket försvarande tog till slut mittbacken Agnes Nilsson saken i egna händer och drev upp långt på vänsterkanten innan hon serverade ett inlägg mot Alma Bertilsson. Bollen togs istället hand om av Malmö-målvakten.

 

Trots mycket boll för MFF var det när de fick chansen att ställa om snabbt som det blev farligt. I den 14:e matchminuten löpte hemmalagets Anna Plantin i en tät löpduell mot Alva Hed på en djupledsboll. På något sätt lyckades Plantin få en fot på bollen förbi utrusande Sacha Micha i målet fram till 1-0.

 

Efter målet föll Eskils djupare och djupare och efter 20 spelade minuter fick Sacha Micha göra en stark benparad efter att Malmö spelat igenom snyggt. Kort därefter var det nära igen när Sarah Mellouk blev ren på ett inlägg, men fick inte ordning på volleyn. Några minuter senare susade bollen förbi utsidan av stolpen på ett tungt distansskott.

 

Eskils lyckades dock lyfta spelet och stack upp med ett par farligheter. På en längre boll blev Johanna Olsson ren, men förtjänstfullt hemjobb av hemmalaget gjorde att hon tvingades vända hem och målchansen uteblev. I matchminut 27 drev Emma Widesjö upp ett farligt anfall, men stoppades bryskt av Sarah Mellouk som tilldelades ett gult kort. På den efterföljande frisparken var det nära självmål när en Malmöförsvarare skarvade bollen mot eget mål, men målvakt Linnéa Hagberg tippade bollen ut till en resultatlös hörna.

 

Bara ett par minuter efter Eskilschanserna låg bollen i eget nät efter en kopia på det första målet. Denna gång rullade bollen istället förbi en utrusande Sacha Micha och Anna Plantin kunde retfullt enkelt rulla in bollen i öppet mål. Resten av halvleken bytte lagen bollinnehav med varandra och 2-0 stod sig halvleken ut.

 

Eskils startade igång den andra halvleken med ett fartfyllt anfall direkt på avspark och satte därefter en mycket högre press på Malmö, vilket också ledde till mer böljande spel.

 

6 minuter in i halvleken kunde Emma Widesjö och Alma Bertilsson tillsammans pressa ned en Malmöback i gräset och Alma Bertilsson sköt ett farligt skott som tippades ut till hörna. På den efterföljande hörnan fick hon dock en ny chans när bollen damp ner framför hennes fötter och hon kunde dunka in en reducering fram till 2-1.

 

Eskils störde Malmös speluppbyggnad på ett bättre sätt med den höga pressen och kunde därigenom också börja hota lite mer med sitt egna spel. 3–1 var dock väldigt nära när Eskils själva frispelade Anna Plantin som sköt i burgaveln efter att ha rundat Sacha Micha. I den 63:e matchminuten blev Melina Skarström frispelad, men Sacha Micha fick en hand på bollen och lyckades avvärja.

 

Malmö tog efter hand över allt mer och Eskils föll djupare i banan. Man kunde dock hota i sina kontringar och i den 70:e minuten var det nära en kvittering efter att Alma Bertilsson kommit runt på kanten och serverat Emma Widesjö med ett inlägg. Tyvärr fick ”Wide” ingen vidare träff på bollen utan Hagberg i målet kunde skopa upp bollen i famnen. Kort efteråt fick Eskils en ny chans när Julia Nyberg Spets sköt över från distans och det kändes som att båda lagen började se chansen till kvittering med allt vad det innebär för självförtroendet.

 

Spelet böljade allt mer och ett mål hängde i luften sista tio när ytorna öppnade upp sig. Frågan var åt vilket håll det skulle bli när Eskils började gå för det och försvarade med färre spelare mot Malmös starka offensiv. Att byta in anfallare Jasmine Hansen för mittbacken Agnes Nilsson åskådliggjorde också coach André Peterssons planer i slutforceringen.

 

Forceringen uteblev dock och Rebecka Holm kunde stänga matchen med sitt 3-1 mål i den 89:e minuten. Bara sekunder senare kunde Malin Gunnarsson göra 4-1 efter Eskilsslarv och det blev inga poäng för Eskilsminne denna dag.

 

Efter en tuff vecka med matcher mot topplaget IS Halmia, allsvenska Vittsjö GIK och seriesegrarna Malmö FF väntar nu en lugnare vecka innan det är dags att resa norrut för match mot Onsala BK. Vi hoppas på tre poäng där istället och en positiv avslutning på serien när nu endast två matcher återstår.


<< Tillbaka