SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
3 - 2
IS Halmia
Eskilsminne IF3 - 2IS Halmia

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 07 oktober, 14:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000223159
Samling:13:00
Stark insats gav Eskilsseger
2023-10-07 20:13

Eskilsminne IF:s damer svarade för en stark insats när man på lördagen besegrade serietvåan Halmia med 3-2 (1-0). Match fick spelas på Harlyckan då den ordinarie hemmaplanen Västergård var alltför vattensjuk. Inför matchen talade tränare André ”AP” Petersson om att det var viktigt med en cynisk inställning och fullt fokus kryddat med en hård arbetsinsats. Och han fick precis vad han bad om.

- Tjejerna gjorde en bra insats i dag. De visade god arbetsmoral och vi behöver definitivt inte be om ursäkt för denna seger. Vi bjöd på några riktigt bra spelkombinationer och alla gjorde sitt jobb fullt ut, berömde ”AP” efter matchen.

Halmia har sin styrka i ett vasst anfallsspel med flera snabba duktiga tjejer som hela tiden ligger och jagar omställningslägen. Det gällde därför att täppa till bakåt och inte bjuda på öppna lägen vilket kan vara nog så svårt mot Halmia. Inledningsvis var det faktiskt Eskils som hade de farligaste möjligheterna. Ett ribbskott i den 21 minuten av Johanna Olsson var det närmaste inledningsvis.

Halmia kom dock tillbaka och kunde först fixa en hörna sedan det varit rent kaotiskt framför Eskils mål. Sedan fick vi se Halmias farliga omställningar i den 26 minuten men Sacha Micha i hemmamålet gjorde en fantastisk benparad när Halmiaspelaren kom fri.

Eskils lyckades även avstyra ett andra friläge strax efter men efter det täppte man till betydligt bättre bakåt.

Istället var det Eskils som kunde ta ledningen i den 42 minuten då bollen gick ut till högerbacken Maja Nilsson efter en hörna. Maja visade att hon har ett hårt skott och dunkade in 1-0 utan chans för Halmias målvakt.

Eskils fick en perfekt start på den andra halvleken då lagets skyttedrottning Alma Bertilsson redan i den 47 minuten kunde göra 2-0. Ett mål som satte press på Halmia samtidigt som hemmaspelarna förstås fick mera luft.

Lite olyckligt fick så Halmia en straff i den 70 minuten som Alva Johansson omsatte i mål.

Det var säkert många som trodde att nu skulle Halmia vända på steken men istället var det Eskils som kom med en snygg replik i den 75 minuten där Emma Widesjö avslutade ett vackert anfall med att prickskjuta in 3-1.

Att Halmia sedan kunde reducera på ett märkligt långskott som på något sätt letade sig in i mål i den 94 minuten spelade ingen roll.

Eskils vann detta rättvist och nu kan laget ladda för den kittlande Svenska cupenmatchen hemma mot Vittsjö på onsdag.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka