SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne FF
0 - 5
Eskilsminne IF
Eskilsminne FF0 - 5Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 06 juni, 11:00
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000361021
Samling:10:00
Eskils besegrade Eskils med 5-0
2023-06-06 16:00

Nationaldagens Svenska cupenmatch mellan Eskilsminne Akademi och Eskilsminne IF slutade inte oväntat i en klar seger för Division 1-laget. Men tjejerna i Akademin stred tappert och svarade för en riktigt bra andra halva av matchen. Resultat blev 0-5 (0-3) - Akademin hade hemmamatch - och blev en bra genomkörare för båda lagen inför helgens seriematcher.

För Akademins del fick matchen en tuff start då man inte riktigt hängde med i svängarna. 0-1 kom efter 1,33 genom Isabel Aguilar och 0-2 i den 6 minuten då Lovisa Ohlander snyggt prickade in bollen i nät.

Det blev en brant uppförsbacke för Akademin och A-laget kunde spela in sig i matchen och ta ett kraftigt tag om taktpinnen. Det blev förstås inte roligare för Akademin när Jasmine Hansen gjorde 0-3 i den 45 minuten precis innan paus.

I andra halvlek spelade Akademin upp sig och gjorde det svårt för A-lagsspelarna. Men i den 74 minuten var det dags igen då Lovisa Ohlander satte 0-4. Punkt för målskyttet satte inhopparen Alma Bertilsson - som är i ruggig målform just nu när hon gjorde 0-5 i den 92 minuten.

- Vi svarade för ett gott dagsverke. Vi har problem med skador just nu och dessutom spelare som precis kommit tillbaka efter lång frånvaro och behöver få upp tempot, säger A-lagstränare André ”AP” Petersson.

Trion Maja Nilsson, Lovisa Ohlander och Julia Lennartsson är tillbaka i spel och fick matcha från start.

- Det syns att de har en bra bit kvar innan de är uppe i samma tempo som de övriga tjejerna. Men positivt var att se att Lovisa Ohlander hittade målet, förklarar ”AP”.

Eskils har ytterligare en trio som förhoppningsvis ska vara igång i sommar för återkomst i laget nämligen Johanna Olsson, Matilda Eriksson och Emma Widesjö.

Akademins tränare Jimmi Kiander var både nöjd och lite besviken efter matchen.

- Det var synd att vi inte kunde hålla oavgjort lite längre in i matchen utan släppte till två enkla mål tidigt. Men jag är mycket nöjd med den andra halvleken  och tjejerna gjorde en bra match i dag, sa Jimmi.

- Detta var en perfekt genomkörare inför helgens match. Vi fick stundtals spelet att klaffa riktigt bra, konstaterar han.

Ja Akademitjejerna har all anledning att vara nöjda med sin insats. De stod upp bra mot ett betydligt mera rutinerat motstånd.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka