SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Helsingborgs IF (2)
1 - 2
Eskilsminne IF (1)
Helsingborgs IF (2)1 - 2Eskilsminne IF (1)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 14 juni, 19:00
Plats:Olympia, Helsingborg
Tävling:
Matchnummer: 130410022
Samling:18:00
Eskils bäst i DM-derbyt
2023-06-14 22:44

Det tog nästan en timme av DM-matchen mellan HIF och Eskilsminne IF på Olympia på onsdagskvällen innan de gul-blå fick ordning på spelet. Inledningsvis agerade man passivt och obeslutsamt och tillät HIF föra matchen. Men när Maja Nilsson fick en kalasträff med huvudet på Ellen Piggs hörna i 58 minuten och gjorde 1-2 så tog Eskils över matchen helt och vann prestigemötet mot Division 2-laget.

Precis när matchen skulle blåsas igång tvingades arrangören dock utrymma Olympia sedan kraftig rökutveckling på läktaren startade brandlarmet. Publik tvingades ut och man fick invänta Räddningstjänsten som till slut kunde ge klartecken för match.

Redan från avspark märktes det att Eskilsspelarna verkade ha lite matchnerver. HIF tog tag i matchen och redan i den 6 minuten kunde hemmalaget göra 1-0 sedan Ebba Manglind nickat in en hörna.

Eskils skulle dock få en snabb replik då hemmamålvakten Hannah Tegestål bjudit på en perfekt passning till Alma Bertilsson som inte gav någon pardon utan satte 1-1 efter 11 minuter.

Trots den snabba kvitteringen fick aldrig Eskils ordning på spelet i första halvlek. HIF skaffade lite halvchanser och en riktigt vass i den 24 minuten där Eskilskeepern Sacha Micha svarade för en grym räddning till hörna.

Andra halvlek inleddes också trevande men när Eskils fick hörna i den 58 minuten skulle vändningen komma. Maja Nilsson klev upp från backplatsen och visade att hennes huvudspel definitivt är en tillgång för laget. Hon nickade snyggt in Ellen Piggs hörna.

Detta blev signalen till en rejäl uppryckning från Eskils sida. Man klev fram och tog för sig i närkamperna. Samtidigt blev det mera tempo och snabbare passningar. När Eskils skruvade upp märktes också tröttheten hos HIF-tjejerna. De fick jobba hårt för att hålla Eskilsspelarna ifrån sig. Men liksom i första halvlek där Eskils brände ett par riktigt bra chanser fick man inte till något ytterligare mål.

Efter matchen var det en glad matchhjälte i form av Maja Nilsson som firade med kompisarna på Olympias gräsmatta.

- Detta var verkligen kul. Det var en perfekt hörna från Ellen och jag gick direkt på nicken, berättade hon.

Ditt huvudspel verkar vara en värdefull styrka hos dig?

- Ja jag är väl hyfsad på huvudspelet, konstaterade hon.

Det kändes som ni var lite nervösa inledningsvis i dag?

- Jo det ska erkännas. Jag var nervös. Det var ju en viktig match, erkänner Maja.

Eskils tränare André ”AP” Petersson stod och mös på planen efter matchen.

- Härligt att vi kunde ta tag i matchen och visa att vi är det bästa laget. De hade ju ingenting efter vårt 2-1-mål. Det blev onödigt stirrigt bakåt på extratiden men det redde ut sig, konstaterar han.

- Vi blev för defensiva och gav dem för mycket tid och yta i första halvlek. Det kändes att tjejerna var nervösa och lite tagna av stundens allvar att få spela på Olympia, förklarar han.

Han var ändå nöjd med tjejernas moral och arbetsinsats.

- Alla slet och jobbade och det ska de ha beröm för, sa han.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka