SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF
1 - 6
Vittsjö GIK
Eskilsminne IF1 - 6Vittsjö GIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 11 oktober, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000361054
Samling:18:00
Ett tappert kämpande Eskils föll mot Allsvenska Vittsjö GIK
2023-10-11 21:12

Eskils tog under onsdagskvällen emot den allsvenska tabellfyran Vittsjö GIK på Harlyckans IP i omgång 3 av Svenska Cupen. Eskils gjorde en bra insats spelmässigt och försökte bjuda upp till dans mot det allsvenska topplaget, men gästerna var för starka och kunde till slut vinna med 1–6 (0–2).

Matchupptakten var jämn spelmässigt där Eskils visade att man tänkte ta sig an denna match genom att försöka spela sitt vanliga spel även mot namnkunnigt motstånd. Man hade dock svårt att ta sig fram till sista tredjedelen och gästerna Vittsjö var betydligt tydligare fram mot mål när de hade bollen. Redan i den 11:e matchminuten tog sig Vittsjös Hanna Ekengren fram och kunde med sin vänsterfot dundra in bollen i nät fram till 0–1. Bara tre minuter senare var det dags igen när Sarah Stratigakis ohotad kunde nicka in ett inlägg från vänsterkanten.

 

Efter målen tog Vittsjö över spelet och hotade ofta med inlägg från vänsterkanten. Dock oftast inte bättre än att de gick förbi samtliga eller att målvakt Sacha Micha kunde lägga beslag på bollen. I den 36:e matchminuten var det dock väldigt nära 0–3 när en hörna slutade med att Eskils fick rensa bollen panikartat precis framför mål.

 

Eskils var halvleken igenom stabila i sin 1-5-4-1-uppställning och släppte inte till de där riktigt klara målchanserna även om gästerna hade det mesta av spelet. Eskils enda riktiga chans kom i den 45:e minuten när Julia Nyberg Spets hittade upp till Johanna Olsson som petade bollen förbi försvararen och avlossade ett skott utifrån. Skottet gick tyvärr bara mitt på målvakten och det blev aldrig riktigt farligt utan 0–2 stod sig halvleken ut.

 

Vittsjö fortsatte sitt tryck i den andra halvleken, men Eskils lyckades sticka upp på ett bättre sätt i sina omställningar. Gästerna skapade ofta oroligheter runt straffområdet utan att få till det sista avslutet, men i den 65:e matchminuten klev Sura Yekka fram från sin vänsterbacksposition, petade bollen förbi en framrusande Eskilsförsvarare och placerade bollen kallt bredvid Sacha Micha fram till 0–3. Bara några minuter tidigare hade Eskils haft ett fint läge att reducera i efterspelet av en bra slagen hörna där Johanna Olsson fick tag i bollen i den bortre delen av straffområdet och sköt tätt över.

 

Krafterna började tryta alltmer på Eskilstjejerna efter en bra kämpainsats och i minut 70 ökade Vittsjö på till 0–4 efter att Klara Nyberg nickat in en hörna i mål. Några minuter senare nickades en boll i ribban på en ny hörna och i minut 80 nickade Kajsa Lind in ett inlägg fram till 0–5. Beskrivande för matchbilden att det allsvenska motståndet var lite tyngre och mer distinkta när allt skulle summeras.

 

Vittsjötrycket fortsatte matchen ut, men i den 82:a matchminuten stack Eskils upp i en kontring där nyss inbytte Jasmine Hansen fick tid att ladda för skott. Skottet tog på försvararens ben och gick i en snygg båge över målvakten fram till 1–5.

 

Några minuter senare kunde Vittsjö göra 1–6 i en tilltrasslad situation – återigen efter en hörna. Målskytten Jasmine Hansen var dock nära att vaska fram ett nytt mål när hon kom runt på högerkanten och sånär fick fram bollen till en framstormande Alma Bertilsson, men gästernas målvakt Elin Vaughan hann först på bollen.

 

Slutresultatet skrevs till 1-6 och i slutändan visade Vittsjö GIK att man spelar på en högre nivå än Eskilsminne IF, men även om siffrorna blev relativt stora kunde hemmalaget nog ändå känna att det var en ganska hedersam förlust trots allt. Nu gäller det för Eskils att snabbt ladda om till helgen när bortamatch mot seriesuveränen Malmö FF väntar på Malmö Stadion.


<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
Lör 14/10 14:00
4 - 1  
Ons 11/10 19:00
1 - 6  
Lör 7/10 14:00
3 - 2  
Lör 30/9 13:00
4 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se