SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Malmö FF (1)
5 - 2
Eskilsminne IF (1)
Malmö FF (1)5 - 2Eskilsminne IF (1)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 27 september, 19:00
Plats:Eleda Stadion
Tävling:
Matchnummer: 130410028
Samling:18:00
Finalförlust men klart godkänd insats mot MFF
2023-09-27 22:33

Eskilsminne IF:s damer svarade för en bra insats när man på onsdagskvällen mötte Malmö FF på Eleda Stadion i årets DM-final. MFF är väl redan att betrakta som ett Elitettanlag men Eskilstjejerna gjorde vad de kunde för att ge storfavoriterna en match. MFF vann till slut med 5-2 (2-1) men ett tag i andra halvlek kunde Eskils med lite tur gjort matchen jämn.

Eskils fick rena drömstarten när Trelleborgs FF-lånet Ellen Loncar redan i den 3 minuten kunde göra 0-1.

- Ett mycket snyggt anfall hela vägen nerifrån avslutades med Ellens perfekta avslut. MFF var nog inte riktigt med på noterna från början och vi tog vl dem lite på sängen där, säger tränare André ”AP” Petersson.

MFF tog ganska snabbt över spelet och pressade hårt. Eskils visade dock upp ett effektivt försvarsspel och det dröjde fram till 34 min innan Madeleine Hejde kunde kvittera på en hörna. I 40 minuten höll sig Rebecka Holm framme och gjorde 2-1 för hemmalaget och det var naturligtvis psykologiskt olyckligt för Eskils.

- Ja vi hade helst velat ha minst oavgjort - helst ledning - i paus för att sätta press på MFF, säger ”AP”.

Paussnacket gjorde dock effekt för i andra halvlek gick Eskils ut och satte mera press på hemmalaget. Man skapade ett antal omställningar och vissa sekvenser var riktigt bra.

Tyvärr kom MFF igen och med två snabba mål genom Nova Rolfsson i 52 minuten och Amanda Kander i 55 minuten kunde man gå upp i ledning 4-1.

Eskilstjejerna gav dock inte upp och det borev utdelning i den 68 minuten då lagets skyttedrottning Alma Bertilsson prickade in 4-2.

- Det kändes som hemmaspelarna blev lite bekväma där och vi var på väg att få momentum. Om vi hade fått in ytterligare en reducering tror jag det kunnat bli riktig match, säger ”AP”.

Men när Eskils jagade reducering kunde MFF komma igen och avgöra matchen med 5-2 genom Petronella Winblad i den 87 minuten.

- MFF var det bättre laget och vann rättvist men vi gjorde en klart godkänd match och samtliga spelare gjorde sitt jobb. Nu gäller det att vi kan skaka av oss denna kraftuttömning i veckan inför lördagens bortamatch mot Lödöse/Nygård i serien, slutar ”AP”.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka