SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Malmö FF
5 - 1
Eskilsminne IF
Malmö FF5 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 27 januari, 15:00
Plats:Bortamatch
Förlust mot MFF men många positiva intryck
2024-01-27 21:20

Lördagens matchpremiär för Eskilsminne IF:s damer innebar visserligen en förlust med 1-5 (0-3) borta mot Elitettanlaget Malmö FF men huvudtränare Pierre Persson såg ändå många positiva delar även om som han säger det aldrig är roligt att förlora en match.

- Vi åkte till Malmö för att gå ut och pressa högt, vara modiga och aggressiva och spela vårt eget spel. Det var aldrig tal om att parkera bussen och slå undan, säger Pierre.

- Det är viktigt att göra det vi är bäst på och det är att spela vårt eget spel. Det blev en match med högt tempo och bra intensitet. Vi hade ett bra presspel och det fanns jättemycket bra i vårt spel, förklarar han.

Men efter som det blev förlust så fanns det förstås också saker man får jobba vidare på.

- Vi hade ett bra anfallsspel och det var flera gånger den sista passningen inte nådde fram och kunde resulterat. Istället kunde de ställa om och skapa chanser och de är ett bra lag, förklarar Pierre.

Eskils lät samtliga spelare få speltid utan Veronika Henriksson som drabbades av en skada innan match och man tog det säkra för det osäkra och lät henne vila.

- Vi låg under med 0-3 i paus och inför den andra halvleken ändrade vi och justerade lite och det blev bättre. Vårt mål svarade nyförvärvet Marwa Said för. Det är bra att anfallsspelarna få komma igång med målskyttet tidigt, tycker han.

- Jag tycker våra tjejer stod upp mycket bra konditionsmässigt. Jag är nöjd med allas prestationer i dag. Denna insats gör att vi nu kliver in i nästa vecka med ännu högre tempo precis som målsättningen är, betonar Pierre

 

- Trots att detta var det 15:e passet på 17 dagar orkade tjejerna hålla intensiteten uppe i 90 minuter.

Nästa träningsmatch för Eskils del blir lördagen den 10 februari då man möter Hittarp på Västergårds IP klockan 12.

Eskils startelva:

Sacha Micha (45 Matilda Waldt) - Alva Hed , Saga Hagman, Hanna Johansson (65 Elsa Isaksson), Lovisa Pigg (70 Maja Strömberg) - Matilda Andersson (70 Julia Nilsson), Ellen Pigg (65 Elma Schlaucher Esser), Julia Nyberg Spets (45 Ellen Loncar) - Johanna Olsson, Nova Karlsson (65 Julia Hammons), Alma Bertilsson (45 Marwa Said).

Text: Lasse Möller
Bild: Peter Werner, Sportibild


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 17/2 15:00
1 - 2  
Ons 14/2 19:00
2 - 1  
Lör 10/2 12:00
Lör 27/1 15:00
5 - 1  
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
 
 
 

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se