SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Jitex BK
1 - 2
Eskilsminne IF
Jitex BK1 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 17 februari, 15:00
Plats:Bortamatch
Meriterande träningsseger
2024-02-17 19:26

Trots att Eskilsminne IF:s damer var halvsega efter en riktigt tuff vecka med tre träningsmatcher plus träningspass kunde laget ta en meriterande seger i träningsmatchen borta mot Elitettanlaget Jitex i Mölndal. Eskils vann matchen med 2-1 (1-1) efter en stark insats från hela kollektivet.

Jitex är ett spelskickligt lag som rullar boll. De inledde också starkast och kunde ta ledningen med 1-0 i 14 minuten i första halvlek.

- Tyvärr tvingades Alva Hed kliva av matchen redan efter 12 minuter. In kom Elsa Isaksson och spelade högerback, berättar tränare Pierre Persson.

- Det märktes att vi kört hårt och tjejerna var halvsega men de jobbade sig tillbaka in i matchen. Vi håller en hög lägstanivå där alla jobbar hårt, berömmer han

Eskils tar sig in i matchen. Håller i bollen och innan paus kan Nova Karlsson kvittera till 1-1 i 30 minuten. Matilda Waldt i mål svarar för två bra räddningar innan vilan men Eskils har ändå bra kontroll på matchen.

Andra halvlek inleddes starkt av Jitex. De hade ett avslut i ribban och ett i stolpen och dessutom svarade Matilda Waldt för ytterligare två bra räddningar.

- Men vi äter oss ännu en gång in i matchen och etablerar ett riktigt bra anfall där bollen kommer in i boxen och Nova Karlsson dundrar in 2-1 på volley i 67 minuten, berättar Pierre.

- Jitex har någon chans till men det har även vi. Det är alltid skönt att vinna en match och vi gjorde det mot ett lag som imponerat på försäsongen och dessutom från en högre division, förklarar han.

Nu blir den en lugnare vecka med individuella fyspass som tjejerna själva kan planera in.

- Det behövs en liten paus i träningen nu så tjejerna kan komma tillbaka fyllda av energi om en dryg vecka, säger Pierre.

Eskils startelva:

Matilda Waldt - Alva Hed (12 Elsa Isaksson), Saga Hagman, Hanna Johansson, Lovisa Pigg (63 Matilda Eriksson) - Julia Nyberg Spets, Matilda Andersson, Ellen Pigg (63 Elma Schlaucher Esser - Alma Bertilsson (67 Veronika Henriksson), Nova Karlsson.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka