SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Kristianstads DFF
2 - 1
Eskilsminne IF
Kristianstads DFF2 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 14 februari, 19:00
Plats:Bortamatch
Stark insats mot Allsvenskt motstånd
2024-02-14 23:44

Det blev ett klart fall framåt när Eskilsminne IF:s damer mötte Allsvenska Kristianstad på bortaplan på onsdagen. Hemmalaget vann matchen med 2-1 (2-1) men det var inga glada miner hos Eskilstjejerna när domaren godkände Kristianstads segermål som Eskilstränaren konstaterade var flera meter offside.

Kristianstad kom till match med ett blandat lag men det var ändå en rad Allsvenska- och landslagsspelare från olika länder som Eskilstjejerna ställdes mot. Efter matchen var tränare Pierre Persson nöjd med prestationen han fick se.

- Jag är belåten med hur vi tog oss an matchen där vi inledde med ett bra passningsspel, tålamod och tryckte ner dem. Som helhet spelade vi riktgt bra långa stunder, berömmer Pierre.

- Det finns mycket bra att ta med sig hem efter denna match. Det var lite surt att Kristianstad kunde göra 1-0 tidigt i andra halvlek men vi kom tillbaka och Johanna Olsson kunde kvittera efter ett snyggt anfall. Vi kom upp och Johanna fyllde på bakom och tryckte in bollen i målvaktens högra hörn, berättar Pierre.

Kristianstads segermål kom med 20 minuter kvar att spela.

- Tjejerna var inte glada över att det målet godkändes. Det var flera meter offside. Men våra tjejer tryckte på för en kvittering och vi hade ett par läge som kunde resulterat i mål och några halvchanser. Även Kristianstad hade chanser då de fick till några snabba omställningar, förklarar han.

Finns det någon spelare du vill lyfta fram speciellt?

- Sacha Micha i mål gjorde en riktig bra räddning och gjorde en stark match. I en stabil backlinje var Alva Hed den som utmärkte sig. Plus även till Johanna Olsson. Sedan ska nämnas inhopparen Julia Hammons som kom in och svarade för 30 riktigt bra minuter i andra halvlek, konstaterar Pierre.

- För övrigt skötte sig alla inhoppare bra. Nu åker vi hem och laddar om med träning torsdag, vila fredag och sedan bortamatch mot Jitex på lördag, slutar Pierre.

Eskils laguppställning denna kväll:

Sacha Micha - Alva Hed, Saga Hagman, Hanna Johansson, Lovisa Pigg (75 Elsa Isaksson) - Johanna Olsson, Matilda Andersson (60 Julia Nyberg Spets), Ellen Pigg (75 Elma Schlaucher Esser), Marwa Said  (75 Julia Hammons)- Alma Bertilsson (80 Maja Strömberg), Nova Karlsson (75 Veronica Henriksson).

Text: Lasse Möller

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka