SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Trelleborgs FF
6 - 1
Eskilsminne IF
Trelleborgs FF6 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 mars, 15:00
Plats:Bortamatch
TFF bjöd Eskils damer på för stort motstånd
2024-03-16 22:46

Eskilsminne IF:s damer gjorde tyvärr en slät figur när man mötte Allsvenska Trelleborgs FF på lördagen. Hemmalaget vann med 6–1 (3–0) sedan de gul-blå inte var tillräckligt bra för att skaka motståndet. Det var bara första 20 minuterna som man hotade Allsvenskarna och då kunde man med lite tur tagit ledningen.

– Ja, Marwa Said fick ett friläge men lyckades inte få in bollen. Istället kunde TFF göra 1–0 genom Hanna Persson efter ett missförstånd i vårt försvar i den 23 minuten. 2–0 kom på nick genom Alice Egnér i den 38 minuten, säger Eskilstränaren Pierre Persson.

Innan paus kunde Saga Ollerstam göra 3–0, målet kom i 40 minuten.

– Vi var av förklarliga skäl inte så nöjda efter första halvlek. Vi kom inte rätt vare sig i det offensiva eller det defensiva spelet. Man jobbade mycket en och en, pressen fungerade inte så vi ändrade till 4–4–2 i andra, förklarar Pierre.

Det blev en uppryckning i andra och tidigt fick Alma Bertilsson ett friläge men tyvärr resulterade det inte. Istället kunde TFF göra 4–0 på en straff som Pierre Persson hade svårt att smälta. Målskytt Athinna Persson Lundgren.

– Ja, den vet jag inte var domaren hittade, säger han.

TFF ökade till 5–0 i den 61 minuten genom Jennifer Lilliehöök innan Eskils kunde sätta sitt tröstmål. Julia Hammons löpte sig fri och rullade snyggt in 5–1 i den 70 minuten.

Slutresultatet 6–1 fastställde Sofie Rewucha i den 82 minuten.

– TFF-spelarna var lite rappare och vi kändes tyngre liksom mot Rosengård. Matchen visade att vi har en del att jobba på nästa vecka. Vi var inte tillräckligt bra i dag, betonar Pierre.

Han vill dock ge två spelare beröm då de höjde sig över mängden.

– Ellen Pigg spelade högerback, något hon inte gjort på många år, och skötte det bra. Dessutom svarade Julia Hammons för ett piggt inhopp, slutar han.

Text: Lasse Möller

Bild: Peter Werner, Sportibild


<< Tillbaka