SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
0 - 1
IS Halmia
Eskilsminne IF0 - 1IS Halmia

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 23 mars, 13:00
Plats:Västergårds IP
Trots många chanser förlust för damerna
2024-03-23 17:35

Trots ett rejält antal målchanser lyckades inte Eskilsminne IF:s damer vinna lördagens träningsmatch mot seriekollegan Halmia på Västergårds IP. Matchen slutade 0–1 sedan gästerna mycket turligt lyckades få en luftpastej från kanten in bakom Matilda Waldt i hemmamålet.

Redan efter ett par minuter fick Eskils den första farliga chansen. En hörna från höger nickades perfekt mot mål men tyvärr dök en Halmiaspelare upp och nickade undan bollen på mållinjen.

Annars var de första 30 minuterna mycket ett ställningskrig där Halmia pressade upp och slog oräkneliga höjdbollar mot ett Eskilsförsvar som enkelt såg till att inga farligheter utstod. De bollar som letade sig igenom lade Matilda Waldt enkelt beslag på.

Men i den 26 minuten kom så det olycksaliga målet som dock samtidigt blev en signal till hemmalaget. Eskils etablerade spelet på gästernas planhalva och vaskade fram ytterligare två högkaratiga chanser signerade Nova Karlsson. Tyvärr lyckades man inte få dit bollen.

Direkt i början på andra halvlek fick Alma Bertilsson ett jätteläge men det hela resulterade endast i en hörna. Eskils skapade ytterligare ett par chanser men denna dag ville det sig inte.

I ärlighetens namn ska sägas att Halmia hade ett inlägg som slog i ribba och ut samt ett rent friläge som Matilda Waldt snyggt stoppade.

– Vi skapar tillräckligt med chanser för att göra minst två-tre baljor på Halmia. Även om vårt spel inte fungerade tillfredsställande skulle vi ändå vunnit matchen, sa tränare Pierre Persson efter matchen.

– Vi har en tendens att reagera istället för att agera. Vi rör oss för lite utan boll och skapar inte möjligheter för medspelarna att passa. Dessutom befinner sig anfallsspelarna alltför långtifrån varandra så det blir att man mera spelar var för sig, förklarar han.

Han fortsätter:

- Vi spelar oss stundtals igenom mycket bra men då blir det för manga tillslag på bollen och möjligheterna försvinner. Vi behöver hitta mera kvalitet i passningsspelet och mera rörelse för att hitta ytor, menar han.

Det märktes att Eskilsspelarna fortfarande är lite sega i benen samtidigt som man inte gick in så konsekvent och beslutsamt i duellerna som man kan begära.

Plus till Hanna Johansson och Saga Hagman som mittlås. Dessutom gjorde nyförvärvet Ebba Jahnfors debut och visade att hon kommer bli ett betydelsefullt tillskott i laget.

Nu återstår genrepet hemma mot Husqvarna på lördagen den 30 mars sedan är det dags för seriepremiären borta den 6 april.

Text och bild: Lasse Möller

 


<< Tillbaka