SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

FC Rosengård 1917
0 - 2
Eskilsminne IF
FC Rosengård 19170 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 20 april, 13:30
Plats:Malmö IP
Tävling:
Matchnummer: 000223021
Samling:12:30
Snabb segerreplik av Eskils
2024-04-21 08:26

Text: Lasse Möller  ▫️  Bild: Pierre Persson

 

Eskilsminne IF:s damer visade prov på härlig moral och styrka när man på lördagen snabbt studsade tillbaka efter förra helgens derbyförlust och bortabesegrare Rosengård 1917 på Malmö IP. Matchen slutade 0–2 (0–1) sedan Nova Karlsson, hemvändaren från Allsvenska IFK Kalmar, svarat för båda målen.

– Detta var en viktig seger. Jag tror att den betydde lite extra för de ”gamla” Eskilsspelarna som ville ha denna revansch starkt. Jag vill hylla kollektivet denna dag. Ingen spelare gjorde bort sig och ingen nådde de högsta höjderna. Men jag vill ändå ge extra plus till målvakten Matilda Waldt och målskytten Nova Karlsson, sa tränare Pierre Persson efter matchen.

 

– Matilda har visat kvalitet på försäsongen och i dag svarade hon för ett mycket stabilt spel men stort lugn. Hon plockade ner inlägg och hörnor och svarade för en mycket bra match. Att göra två mål borta på Rosengård är också anmärkningsvärt så extra plus även till Nova, berömmer Pierre.

 

Matchen spelades mellan två lag som båda ville spela fotboll. Inledningsvis var det lite trevande från gästande Eskils sida.

 

– Vi kom lite fel i början men avslutade starkt. Vi har höjt lägstanivån mycket och kan göra bra prestationer utan att det stämmer helt. I dag var vi aggressiva och vågade stå högt med backlinjen, förklarar Pierre.

 

– Det var skönt att vi fick hålla nollan och att vi visade att vi vågar rulla på och vara modiga. Att studsa tillbaka efter besvikelsen mot HIF var viktigt för laget, betonar han.

1–0 till Eskils kom i matchens 28 minut.

 

– Vi vinner tillbaka bollen och Alva Hed, ersättare för Matilda Eriksson som fick vila på grund av en liten känning, slog en lång boll till Nova Karlsson som fintade bort en mordståndare och vek in i banan och rundade ytterligare en Rosengårdgsspelare innan hon behärskat avslutade i den bortre burgaveln, berättar Pierre.

 

Novas 2–0 kom i den 67 minuten. Hon får en boll i djupled och gör bort två motståndare innan hon rullar in bollen otagbart i mål. Ännu ett snyggt mål av hemvändaren.

 

– Det är viktigt att anfallsspelare får göra mål och i dag visade Nova varför hon ska spela, konstaterar Pierre.

 

– Nu har vi vunnit två bortamatcher på konstgräs så jag hoppas att gräset på Västergård är nerklippt till nästan konstgräslängd när vi möter Trollhättan den 28 april, säger Pierre<< Tillbaka