SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
8 - 0
IK Rössö Uddevalla
Eskilsminne IF8 - 0IK Rössö Uddevalla

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 19 maj, 13:00
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000223044
Samling:12:00
Eskils imponerade med 8–0-seger
2024-05-19 19:56

Text och bild: Lasse Möller

 

Eskilsminne IF:s damer lämnade inget åt slumpen när man på söndagen utklassade gästande IK Rössö med 8–0 (3–0). Det var siffror som var i underkant denna dag när gästerna endast hade ett enda avslut på Matilda Waldt i hemmamålet. Alma Bertilsson svarade för ett hattrick och skyttedrottningen från i fjol är redan uppe i 12 fullträffar i vår.

Tyvärr föregicks matchen av rejält med smolk i glädjebägaren. Lagets defensive mittfältare Ebba Jahnfors, en av de klart bästa spelare i vår, drabbades på sista träningen inför matchen av vad som misstänks vara ett brott på nyckelbenet och riskerar därmed vara borta länge.

– Jag fick en tackling på träningen och brakade med axeln i marken. Jag ska på ny undersökning nästa vecka där man ska avgöra om det blir operation eller inte, sa Ebba som kom till matchen med sitt goda humör i behåll och stöttade lagkompisarna.

De gul- och blåklädda lagkompisarna gick också ut och spelade för sin kompis på söndagen. Redan i 5 minuten omsatte Alma Bertilsson en snygg passning från Matilda Eriksson till 1–0.

Eskils tog från avspark ett kraftigt tag om initiativet och det unga orutinerade Rössölaget fick inrikta sig på att försöka hålla rent framför mål. Men i den 19 minuten var det dags för 2–0. Alva Hed lyfte in bollen från cirka 25 meter bakom en chanslös målvakt.

I 24 minuten kom 3–0 då Ellen Pigg kallt avslutade inne i straffområdet.

Resten av halvleken var en kavalkad i Eskilschanser. Alma Bertilsson brände ett par lägen man sällan ser henne missa.

I 43 minuten skulle Rössö få sin enda farlighet men Matilda Waldt var med på noterna och avstyrde närskottet.

I första halvlek visade Eskils en rörlighet och snabbhet som imponerade. Samtliga spelare deltog i offensiven och hemjobbet var klanderfritt. Man fortsatte precis på samma spår efter paus.

Redan i 48 minuten kom 4–0 sedan Julia Hammons slitit sig fri i straffområdet och snygg placerade in bollen.

I 69 minuten byttes Marwa Said och Lovisa Pigg in istället för Matilda Eriksson och Nova Karlsson som av förklarliga skäl var lite trötta efter ett ständigt löpande. Bytet visade sig bli en ren vitamininjektion.

I 70 minuten vann Marwa Said en tuff duell med målvakten och kunde spela Alma Bertilsson fri som gjorde 2–0. I 73 minuten serverade Johanna Olsson högst osjälviskt Marwa Said ett friläge och det stod 6–0.

I 75 minuten kom 7–0 sedan Marwa åter serverat Alma Bertilsson ett friläge. Marwa kunde sedan själv stänga målkontot i den 76 minuten när hon dundrade in 8–0.

– Jag var så jäkla sugen på att få komma in och delta, sa en glad Marwa efter matchen.

Och det gjorde hon onekligen – två mål och två assist på 6 minuter är onekligen imponerande.

Att matchresultatet stannade vid 8–0 ska Rössö vara tacksamt för. Med lite mera skärpa i avsluten hade det kunnat bli nästan dubbel utdelning.

– Det var viktigt att hålla nollan, att spela för fullt matchen igenom och inte slappna av. När man möter ett lag som backar hem så måste man ha tålamod och ha fart på passningsfelet, sa tränare Pierre Persson.

– Rössöspelarna jobbade hårt för att hålla rent och vi ville ha stängt matchen tidigt. Då måste man vara kreativ i sitt spel och det var tjejerna i dag. Vi har en bra variation. Vi kommer runt på kanterna, bryter igenom centralt. Vi har många nycklar att ta till, berömmer han.

Alma Bertilsson var förstås nöjd med sina tre mål men samtidigt lite självkritisk.

– Jag var inte glad efter första halvleken när jag missat flera klara målchanser. Men tre mål var väl okey. Nu har jag gjort 12 i vår. I fjol blev det 10 på vårsäsongen och totalt 23, konstaterar hon.

– I dag hade vi bestört oss för att föra spelet på deras planhalva vilket innebar att vi skulle löpa mycket och inte släppa in dem i matchen. I paus kunde vi konstatera att om vi var så trötta i sommarvärmen hur trötta var då inte deras spelare som bara fick försvara sig, säger hon.

Det visade sig i andra halvlek att Eskilsspelarnas fysik firade triumfer. Tjejerna blir allt rappare och snabbare för varje match. Det kan låta underligt att säga efter sju seriematcher och en DM-match men tjejernas form stiger märkbart hela tiden.

Det är inga problem att dela ut betyg en dag som denna. Samtliga spelare får MVG. Extra plus till tremålsskytten Ama Bertilsson, inhopparen Marwa Said som lyfte matchen ännu en dimension när hon kom in, Matilda Eriksson och Julia Hammons för självuppoffrande arbete. Även Johanna Olsson ska nämnas för sitt hårda jobb.

Nu utökade Eskils serieledningen till tre poäng men det går inte att låta några träd växa upp i himlen. Nästa lördag väntar seriefavoriten IFK Göteborg borta och då blir det annat motstånd.<< Tillbaka