SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

IS Halmia
2 - 3
Eskilsminne IF
IS Halmia2 - 3Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 11 maj, 16:00
Plats:Halmstad Arena P1
Tävling:
Matchnummer: 000223037
Samling:15:00
Seger förde Eskils upp i serieledning
2024-05-11 20:12

Text: Lasse Möller  ▪️  Bild: Peter Werner

 

På lördagen tog Eskilsminne IF:s damer klivet upp i serieledning sedan man bortabesegrat IS Halmia med 3–2 (1–1). I och med att Häcken och HIF delade poäng i Göteborg kunde Eskils ta steget förbi lokalkonkurrenten. Det var en match som Eskils dominerade under större delen och tränare Pierre Persson menade att segern rimligtvis borde blivit ytterligare något mål större.

– Vi började matchen mycket bra och skapade två heta chanser. Det borde blivit mål på åtminstone den ena. Men istället kunde Halmia ta ledningen med 1–0 i 10 minuten, berättar Pierre.

Men Eskils replik kom snabbt. I den 15 minuten kom Johanna Olsson fri och lobbade kallt in 1–1 över hemmakeepern.

– Det var en okey första halvlek även om det blev lite Hawaiifotboll emellanåt. En utveckling som passade hemmalaget bättre än oss, säger han.

Efter paus tog dock Eskils tag i taktpinnen. I den 58 minuten fick Nova Karlsson en genialisk passning från Julia Nyberg Spets och ordnade ledning med 2–1 för gul-blått.

Eskils fortsatte skapa chanser och det skulle komma ny utdelning i den 69 minuten. Målskytten Ebba Jahnfors berättar själv om målet.

– Nova skulle lägga en högerhörna och jag förväntade mig en boll in framför mål. Men utan att säga ett ord ändrade hon sig och spelade den kort till mig. Jag stod utanför straffområdet och bara klippte till direkt och bollen gick upp i nättaket, berättar en glad Ebba.

Detta var Ebbas första mål i gul-blått sedan hon kom från Trelleborgs FF strax före seriestart.

– Nu hoppas jag det ska bli fler. Det känns som vi bara blir bättre och bättre. Vi dominerade andra halvlek rejält. I första blev det lite raggarfotboll emellanåt och det gynnade Halmia mer än oss, betonar hon.

– Det känns som jag hittat in mer och mer i laget och spelsystemet. Jag kom utan nästan någon försäsongsträning till ett helt nytt spelsystem men det fungerar bra nu, säger den centrala mittfältaren.

Halmia fick chans att reducera till 2–3 i 78 minuten.

– Vi slarvade med ett hemspel och deras spelare kom fri och kunde runda Matilda Waldt i målet och göra mål. Men det blev aldrig direkt nervöst. Vi skapade ytterligare någon chans och kunde gjort mål mot slutet, säger Pierre.

– Jag är väldigt nöjd med tjejernas kollektiva insats i dag. Ingen föll ur ramen Alla gjorde ett bra jobb. Jag är lite överraskad att tjejerna var så pass bra i dag trots att vi kört riktigt hårt på träningen i veckan. Vi är ännu inte så lätta som vi ska bli, konstaterar han.

Serieledning och nu kan ni ju själva bestämma om ni ska ta steget upp. Bara att hålla undan och vinna alla matcherna som återstår.

– Hahaha! Ja, så enkelt är det ju inte förstås. Men vi ska fortsätta jobba på och hålla fokus på uppgiften lovar, Pierre.<< Tillbaka