SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
2 - 0
BK Häcken
Eskilsminne IF2 - 0BK Häcken

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 juni, 13:00
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000223062
Samling:12:00
Ny styrkedemonstration av Eskils
2024-06-01 19:10

Eskilsminne IF:s damer svarade för en ny styrkedemonstration när man på lördagen hemmabesegrade gästande BK Häcken med 2-0 (0-0). En match där ett ramstarkt försvar i Eskils inte tillät gästerna att skapa en enda målchans. I ärlighetens namn kunde hemmasegern blivit betydligt större om någon av de synnerligen misstänkta straffsituationerna i matchen fått en annan bedömning av domarna.

Eskils började matchen bäst och hade ett klart spelövertag utan att få till någon riktigt farlig chans. Gästerna stack sedan emellan där deras fina passningsspel och teknik gjorde att de hade mycket boll. Halvleken avslutades dock med ett nytt klart spelövertag från Eskils och i den 45 minuten kom så den första heta målchansen.

Alma Bertilsson kom helt ensam med målvakten som dock räddade. I situationen efter sågades en Eskilsspelare ner i straffområdet utan åtgärd från domaren.

Eskils fortsatte med spelövertaget i inledningen av andra halvlek och i den 58 minuten var det dags för 1-0. Efter en hörna offrade sig mittbacken Hanna Johansson tufft i straffområdet och bombade in 1-0 upp i nättaket.

Eskils försökte stänga matchen och hade lägen. Alma Bertilsson hade ett friläge men målvakten räddade. Alma skapade ytterligare en farlig chans där hon fälldes i straffområdet men återigen uteblev signalen.

Häcken jagade desperat en kvittering mot slutet men Eskils försvar - som för första gången i år då spelade väldigt lågt - briljerade. Avsluten från gästerna gick utanför eller så var hemmaspelare emellan.

I den 93 minuten skulle Eskils få till en giftig kontring då inhopparen Nova Karlsson kom fram på högerkanten och tog sig runt försvarare och ner till kortlinjen där hon serverade Julia Nyberg Spets öppet mål och den senare hade inga problem att trycka in 2-0.

Eskils demonstrerade återigen hur effektivt lagets kollektiv är. Det är inte lätta att göra mål på gul-blått. Eftersom Saga Hagman var avstängd i denna match klev Alva Hed in bredvid Hanna Johansson och spelade sin första match i serien som mittback med stor pondus.

I ett för dagen mycket bra Eskils fanns det ett par spelare som stack ut rejält. Centralt på mittfältet svarade Julia Hammons för säsongens i särklass bästa insats. Hon vann närkamper, levererade perfekta passningar och trasade sönder gästernas speluppbyggnad.

- Jag brukar ju spela längst fram så denna roll är ny för mig. Men det fungerade jättebra i dag. Jag har fått förtroende att spela en hel del på slutet och det känns bättre och bättre, säger Julia.

Det var tuff i värmen i dag. Var du trött i slutet?

- Pierre frågade mig om jag behövde byta men jag kommer aldrig att erkänna att jag är trött. Det är mitt amerikanska fighterhjärta som talar, skrattar Julia.

Stora plus också till anfallaren Marwa Said som jobbar stenhårt matchen igenom. Även till plus till målvakten Matilda Waldt som går från klarhet till klarhet.

Tränare Pierre Persson var mycket nöjd efter matchen.

- Vi visade i dag hur starkt vårt försvar är och dessutom att vi kan spela extremt lågt utan att de skapar någonting. Annars tycker jag vi började jättebra  och även om de tog över lite när vi sprang bort oss tog vi hand om initiativet igen, säger Pierre.

- Vi hade ett bra snack i paus där vi rättade till en del. Sedan gick vi ut och fortsatte att styra spelet i den andra. Mot slutet fick de ett övertag men vi såg till att det aldrig skapades några farligheter. Tjejerna gjorde mycket strong prestation i dag. De jobbade och slet mot ett bra lag, betonar Pierre.

Pierre var dock inte helt nöjd med matchen:

- Nej jag tycker vi blev lurade på minst två straffar och vi borde kanske satt ytterligare något läge, slutar han.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka