SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

IFK Örby
0 - 1
Eskilsminne IF
IFK Örby0 - 1Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 08 juni, 13:00
Plats:Örby IP A
Tävling:
Matchnummer: 000223067
Samling:12:00
Eskils damer utökade serieledningen
2024-06-08 22:15

Eskilsminne IF:s damer befäste och utökade sin serieledning i Division 1 på lördagen. Bortamatchen mot seriejumbon IFK Örby vanns med 1-0 (0-0). En siffermässigt liten seger men chansmässigt var Eskils det klart bättre laget och borde avgjort matchen i första halvlek trycker tränare Pierre Persson.

 

 

IFK Örby på sin egen hemmaplan är ingen enkel uppgift vilket skett många lag lär bli varse. Eskils fick fightas hårt mot ett fysiskt starkt lag som smällde på rejält.

- Vi spelade på en plan som var bedrövlig och i ett ihållande regn men ändå lyckades vi skapa en hel del chanser under första halvlek. Vi borde gjort mål på några av dem, säger Pierre.

 

- Tjejerna visade dock fortsatt tålamod och fokus och när Örby försökte pressa högt hanterade vi det jättebra. Även i andra halvlek hade vi flera fina chanser innan målet kom, förklarar han.

 

Målet föll i den 67 minuten och det var  vad Pierre kallar ett riktigt ”lagmål”.

 

- Nova Karlsson kommer fram på kanten och har avslutsläge men ser att Alma Bertilsson är helt fri framför mål och spelar bollen till henne. Alma har bara att avsluta i mer eller mindre tomt mål. Detta var ett ”lagmål”. När man spela i ett starkt kollektiv passar man bollen till en medspelare med bättre läge hellre än avsluta själv, berömmer Pierre.

 

- Jag är mycket nöjd med insatsen i dag. Samtliga tjejer svarade för en helgjuten insats. Eftersom Johanna Olsson saknades lät jag Alva Hed spela centralt i mitten och det skötte hon mycket bra, konstaterar Pierre.

 

I och med segern utökade Eskils serieledningen till tre poäng före lokalkonkurrenten HIF. På tio matcher har Eskils 25 poäng och en förkrossande målskillnad med 23 plusmål jämfört med serietvåans 7 plusmål.

 

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka