SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
5 - 1
Onsala BK
Eskilsminne IF5 - 1Onsala BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 juni, 13:00
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 000223076
Samling:12:00
Stabil 5-1-seger mot Onsala
2024-06-16 17:17

Redan efter knappt 50 sekunder sate Eskilsminne IF tonen i hemmamötet med Onsala BK. Då kunde Marwa Said snygg frispelad trycka in 1-0. Stundtals briljant fotboll gav ledning med 3-0 i paus och till slut en ohotad och stabil seger med 5-1 och fortsatt serieledning i Division 1. Men tränare Pierre Persson var inte riktigt nöjd med helheten.

- Så länge vi håller oss till det vi ska göra spelar vi mycket bra. Under perioder av första halvlek var det klart godkänt. Men sedan kommer perioder där vi plötsligt tar dåliga avslut istället för att spela fria medspelare. I dag skulle vi kunnat göra sju mål till med lite skärpa och koncentration, sa Pierre efter matchen.

Det kan tyckas lite väl kritiskt inte vara nöjd efter 5-1 men kraven har höjts betydligt i Eskils denna säsong. Pierre trycker hela tiden på svikten av att hålla sig till det man tränar på och inte sväva ut i egna beslut som rubbar matchbilden.

- Det var en stabil insats och fem mål framåt är acceptabelt. Straffen vi fick emot oss var horribel. Innan domaren gav dem straff hade vi två solklara frisparkar mot oss som han struntade in. Motståndarna kan få väl enkla straffar. Vi har haft ett antal straffsituationer i år men inte fått en enda i seriespelet, säger han med skärpa i rösten.

Matchen som sådan blev egentligen aldrig spännande. Efter det tidiga målet som var ett skolboksexempel med inspel från höger, en anfallare som går på första stolpen och Marwa Said som hittara en fria ytan i straffområdet kändes det att gul-blått var inställt på seger.

Det skapades nya chanser på kanterna men tyvärr så sköt anfallarna i snäva lägen istället för att spela in bollen till fria medspelar.

I den 22 minuten drog Johanna Olsson på ett hårt skott från distans som var på väg in i bortre krysset när vinden tog bollen och den gick strax utanför.

Johanna skulle dock få revansch när hon i den 32 minuten bombade in 2-0.

Onsala stack emellan med sin enda farlighet i första halvlek i den 35 minuten men hemmalagets målvakt Matilda Waldt avvärjde mycket skickligt.

Matchen tog i princip slut i den 39 minuten då Marwa Said spelade fram Alma Bertilsson som gjorde 3-0.

I den 50 minuten fick Onsala sin enda chans i den andra halvleken. Ett chansskott från distans togs av vinden och Matilda fick bara fingrarna på bollen, tippade den i ribban men knep sedan returen.

Istället blev det 4-0 i den 53 minuten genom Nova Karlsson och överlägsenheten accentuerades ytterligare.

Sedan kom den beramade straffsituationen i den 59 minuten. Straffen som sådan var dock en läckerhet. Ida Cederberg bombade upp den i Matildas vänstra kryss helt otagbart.

I 68 minuten avslutade Alma Bertilsson i trängt läge i stolpen innan Nova Karlsson åsatte punkt för målskyttet i den 69 minuten med sitt 5-1.

Nova som var riktigt på hugget denna dag hade också ett avslut i stolpen den 70 minuten.

Även om det slarvades emellanåt och det sumpades ett antal målchanser så måste vi ge tjejerna godkänt för sittarbete. Försvar och mittfält var prickfritt och framåt blev det faktiskt fem mål och en förbättrad målskillnad.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka