SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF (1)
6 - 0
FC Staffanstorp (2)
Eskilsminne IF (1)6 - 0FC Staffanstorp (2)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 15 maj, 18:30
Plats:Västergårds IP 5, huvudplan
Tävling:
Matchnummer: 130409015
Samling:17:30
Tennissiffror när Eskils vann i DM
2024-05-15 21:56

Text och bild: Lasse Möller

 

Segrar föder nya segrar! Eskilsminne IF:s damlag är ett tydligt och talande exempel på detta uttryck. På onsdagskvällen tog laget en solklar 6–0-seger i första DM-matchen för säsongen hemma på Västergård mot gästande Staffanstorp. Matchen var i princip avgjord efter 45 minuter då Eskils klev in till pausvila med 4–0 genom bland annat en äkta hat trick av skyttedrottningen Alma Bertilsson.

Mot Staffanstorp valde tränare Pierre Persson att låta flera spelare som fått mindre speltid i serien att starta och få 90 minuter i benen. Elsa Isaksson, Maja Strömberg. Elma Schlaucher Esser och Julia Hammons fick viktiga minuter inför fortsättningen. I mål var Sacha Micha tillbaka efter sin avstängning.

– Det är viktigt att man är fokuserad och noggrann när man möter ett lag som på pappret ska besegras. Jag tycker vi gör en väl genomföd match. Vid några tillfällen tappade vi lite initiativ men i det stora hela mycket bra. Skönt att hålla nollan dessutom, sa tränare Pierre Persson.

– Det gäller att sätta nivån oavsett motstånd. Detta var en bra match där vi fick möjlighet att låta spelare som inte matchats så mycket i serien få speltid. Nu kör vi på i DM tills bucklan är hemma, konstaterade han.

Ett tappert kämpande Staffanstorp höll emot till minut nummer 16 då Marwa Said svarade för en stark prestation då hon kunde bryta igenom hårt uppvaktad och trycka in 1–0 utan chans får gästernas annars duktiga keeper.

Sista kvarten i första halvlek gick sedan till ”Cirkus Bertilsson”. Skyttedrottningen visade upp sitt allra skarpaste vapen när hon bjöd på en äkta hat trick. Två avslut sedan hon sprungit ifrån försvararna och prickat in 2–0 i 29 minuten och 3–0 i den 32 minuten.

Hennes 3–0 kom i 45 minuten där hon efter en duell i straffområdet fick läge att trycka dit 4–0. En stark prestation och ett bevis på att Alma Bertilsson har torrt krut i fotbollsskorna.

Efter paus stretade Staffanstorp emot fram tills 76 minuten då inhopparen Nova Karlsson svarade för 5–0. Likaså inhoppande Julia Nyberg Spets avslutade målkalaset med 6–0 i den 83 minuten.

Förutom målen skapade Eskils massvis med chanser och man höll kemiskt rent i det egna straffområdet. Detta var en styrkedemonstration och sände fina vibbar till truppen som nu har match mot Rössö hemma på söndag klockan 13.

– Segrar föder segrar och det spelar ingen roll vilket motståndet är. Detta ger ökat självförtroende till laget, betonar Pierre.

Alla Eskilsspelare får klart godkänt i denna match. Extra plus ger vi till Alma Bertilsson som är en attraktion när allt stämmer. En iskyla och behärskning i frilägen som nästan är kuslig.

Marwa Said sliter och jobbar berömvärt liksom Elmas Schlaucher Esser och Ebba Jahnfors.<< Tillbaka