SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
4 - 6
Helsingborgs IF
Eskilsminne IF4 - 6Helsingborgs IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 04 juni, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000361020
Samling:18:00
Eskils föll på straffar i Svenska Cupen
2024-06-05 12:32

Efter 90 minuters ordinarie matchtid och 2 x 15 minuters tilläggstid stod det 1-1 mellan Eskilsminne IF och HIF i tisdagens Svenska cupenmatch. I den efterföljande straffläggningen var det HIF som höll nerverna bäst under kontroll och vann till slut med 6-4. 

Det blev en match där straffarna spelade en avgörande roll denna kväll. I 39 minuten fick Eskils straff och den executerade Nova Karlsson snyggt till ledning 1-0. I halvlekens 42 minut tog sig en HIF-spelare in i straffområdet och föll - som det såg ut mest av egen kraft - och domaren blåste straff. Och den ombesörjdes till 1-1.

Första halvlek valde Eskils att spela med lite lägre försvar för ovanlighetens skull. Det utföll inte till belåtenhet tyckte tränare Pierre Persson som ändrade inför andra halvlek. Och det gav omedelbart resultat. I de resterande 75 minuterna var Eskils det klart bättre laget. Det var närmast ett under att inte någon av alla de chanser laget skapade gav utdelning.

Den största skillnaden märktes i förlängningen där HIF-spelarna agerade statister och fick kämpa heroiskt för att freda sitt mål. Ändå kunde gästerna klara 1-1 fram till förlängnings slut.

Eskils hade åtta heta chanser under de sista 75 minuterna. HIF skapade egentligen inte någon farlighet förutom den straff man fick under hela matchen.

Men i straffläggningen var det HIF som drog det längsta strået. Lagets straffskyttar var säkerheten själv och satte fem straffar medan Eskils missade en och därmed behövde man inte slå den sista.

- Vi visade hur bra vi är spelmässigt denna match. Vi borde så klart satt några av alla de chanser vi jobbade fram men nu blev det inte så. Straffar är ett lotteri men tjejerna behöver definitivt inte skämmas för sin insats, sa tränare Pierre Persson efter matchen.

- Det känns förstås bittert att förlora när man är det bättre laget under 120 minuter men vi får ta med oss det positiva, deppa lite ikväll men sedan är det träning igen och match i helgen. Det är det som är det bästa med fotbollen att det hela tiden kommer nya matcher man kan komma igen i, förklarar han.

Vi måste hålla med Pierre - det var nästan en surrealistisk känsla. Eskils bjöd på en riktig chanskavalkad och det ska tjejerna ta med sig. Även om det blev en snöplig förlust fick publiken se vilka steg gul-blått tagit på damsidan denna kväll.

Samtliga spelare - alla 17 fick spela - ska ha MVG i denna match. Nu är det bara att ta med sig denna positiva känsla till lördagens bortamatch mot Örby.

Text och bild: Lasse Möller


<< Tillbaka