SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Malmö FF (Elitettan)
1 - 2
Eskilsminne IF (1)
Malmö FF (Elitettan)1 - 2Eskilsminne IF (1)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 11 juni, 19:15
Plats:Malmö Stadionområdet plan 10 konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 130409022
Samling:18:15
Eskils slog ut MFF ur DM
2024-06-11 22:18

Eskilsminne IF:s damer är klara för semifinal i DM sedan man på tisdagen besegrat Elitettanlaget Malmö FF på bortaplan. Matchen slutade 1-2 (0-1) sedan Saga Hagman och Johanna Olsson svaras för Eskils mål i en underhållande och bra match.

- Ja jag tror nog åskådarna uppskattade matchen. Det bjöds på bra spel där vi båda kunde gjort ytterligare ett par-tre mål, konstaterade tränare Pierre Persson efter matchen.

- Malmö FF kom med 6-7 spelare från A-truppen men även vi roterade en del. MFF är ett spelskickligt lag och jobbigt att möta men vi gjorde många bra saker i denna match, berömmer han.

Eskils ledde med 1-0 i paus sedan mittbacken Saga Hagman gjort mål på hörna.

Bara två minuter in på andra halvlek kvitterade dock MFF. Men det skulle bli Eskils som drog det längsta strået i denna DM-uppgörelse.

Inhopparen Alma Bertilsson kom fint fram på kanten och spelade in bollen till Johanna Olsson som kallt satte segermålet i den 75 minuten.

- Det är alltid roligt att vinna matcher och i dag var tjejerna välförtjänta av segern. Samtliga svarade för en mycket bra insats, konstaterar Pierre.

- Det var samtidigt skönt att vi spelade matchen på tisdagen så vi får lite längre tid fram till söndagens hemmamatch i serien mot Onsala, betonade han.

Vi gratulera förstås de gul-blå laget som fortsätter att surfa vidare på segervågen.

Text: Lasse Möller


<< Tillbaka