SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF - IF Böljan Falkenberg
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 31 augusti, 15:00
Plats:Västergårds IP 5
Serie:Div 1 Södra Götaland, damer
Samling:14:00
Sent baklängesmål och poängtapp mot Böljan
2019-09-02 14:01
Efter att ha flugit fram som en raket genom serien stötte Eskilsminne på patrull senast borta mot Färjestaden i en jämn match som slutade med en 2-0-förlust. Laget var därför extra taggat på att komma tillbaka i vinnarspåret hemma mot IF Böljan Falkenberg och man såg länge ut att gå mot en trepoängare, men gästerna ville annat och lyckades kontra in 2-2 på tilläggstid.
Matchen var överlag jämn och första halvlek slutade mållöst. Gästerna hade en del boll i första och fortsatte på den inslagna vägen i början av andra, vilket till slut också resulterade i mål i den 64:e matchminuten. Detta blev en tydlig signal till Eskils att det var dags att gå framåt. 

I matchminut 70 nickade Emma Petrovic in 1-1 och två minuter senare hade Eskilsminne vänt matchen till 2-1 efter mål från Ronja Kindblad. Vi såg därför ut att gå mot ännu en Eskils-seger i damernas Division 1 när Eskilsminne på tilläggstid fick en hörna och skulle spela av matchen. Hörnan slogs dock in i boxen och rensades bort till vad som blev ett perfekt kontringsläge för Böljan. Gästerna gjorde inga misstag och 2-2 var ett faktum när klockan hade tickat upp på 92. 

Nu återstår fyra matcher och kampen om seriesegern lever i allra största grad. På söndag reser Eskils till Växjö för match mot Växjö DFF Akademi, samtidigt som toppkonkurrenterna Hammenhögs IF och Dösjöbro IF möts i en tuff seriefinal.

Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka