SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Trelleborgs FF - Eskilsminne IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 september, 14:00
Plats:Vångavallen, Trelleborg A-plan
Serie:Div 1 Södra Götaland, damer
Samling:13:00
Final väntar efter storseger på Vångavallen
2019-09-21 19:18
Förutsättningarna var klara när Eskilsminne IF gästade Trelleborgs FF på anrika Vångavallen. Seger krävdes i princip för att drömmen om serieseger skulle leva inför sista omgången och seger blev det efter att Eskilsminne visat styrka i den andra halvleken.
Eskilsminne IF fick stuva om inför lördagens bortamatch mot Trelleborgs FF med ett par spelare på skadelistan och två avstängningar. Samtidigt kom Emma Petrovic från en tuff vecka med 90 minuters spel i benen både i onsdags och så sent som igår, då hon varit iväg på landslagsuppdrag med Serbiens F19. Eskilsminne visade dock att årets trupp är väldigt bred med hög klass på samtliga spelare och att de är redo och ta chansen när tillfälle ges.

Matchen startade dock något krampaktigt från Eskils håll. Trelleborg tog kommandot och Eskils hade stora problem med att få till ett eget spel. De stora chanserna saknades dock från båda lagen, men i den 45:e matchminuten kunde Emma Petrovic sätta 0-1 snyggt på volley, vilket gav laget ett psykologiskt övertag till den andra halvleken. 

Eskils kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken och visade att man kan mycket bättre än vad man visat upp i den första halvleken. Laget började spela den vägvinnande fotboll som vi blivit bortskämda med i år och blev därmed numret för stort för TFF. Nova Karlsson gjorde 0-2 innan Emma Petrovic kunde göra sitt andra mål för matchen och 0-3 direkt inskruvad på hörna. En imponerande insats av tvåmålsskytten Emma Petrovic som alltså spelat tre matcher på fyra dagar!

Emma Widesjö, född 2004, fick idag göra sin A-lagsdebut och tackade för förtroendet genom att fastställa slutresultatet 0-4 när hon påpassligt höll sig framme på en målvaktsretur. Ett resultat som självklart gladde tränare Izet Kaljic:
 - Vi visar en stor mental styrka idag när vi vänder vår prestation som vi gör i den andra halvleken. Vi hade kunnat hitta tio ursäkter, men istället hittar vi hela tiden sätt att vinna våra matcher. Det är imponerande och visar vilken vinnarmentalitet som finns i denna grupp.

Eskils vann alltså med 0-4. Ett resultat som serieledande Dösjöbro IF kopierade när de spelade ett par timmar senare. Det betyder att Dösjöbro IF leder serien med tre poäng och +2 i målskillnad mot andraplacerade Eskilsminne IF inför den sista omgången. Eftersom Eskils har gjort fler antal mål betyder det att Eskilsminne "bara" behöver vinna matchen mot Dösjöbro för att säkra seriesegern och få spela kvalspel om en plats i Elitettan. En ren seriefinal i seriens sista omgång och sällan har det annars slitna uttrycket seriefinal fått en mer korrekt innebörd.

- Det kan inte bli bättre utan det är detta vi önskat oss hela tiden. Nu har vi allt i egna händer, avslutar en inspirerad Izet Kaljic. 

Eskilsminne IF - Dösjöbro IF söndagen den 29/9 klockan 14:00, Västergårds IP. Ettan mot tvåan. Nu ser vi till att hela Eskilsfamiljen sluter upp och bär fram Eskils till en serieseger!

Bild: Bildburken.se

<< Tillbaka