SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF - Dösjöbro IF
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 29 september, 14:00
Plats:Västergårds IP 5
Serie:Div 1 Södra Götaland, damer
Samling:13:00
Dösjöbro starkast i seriefinalen
2019-09-29 17:02

Seriefinal i sista omgången av serien och mycket på spel för både serieledande Dösjöbro IF och jagande Eskilsminne IF. Matchens betydelse hade sin prägel på matchbilden och det var två oerhört jämna lag som inte någon av dem ville vika ner sig. Till slut drog Dösjöbro längsta strået och kammade hem seriesegern när de kunde kontra in 1–3 mitt i Eskils kvitteringsjakt.

Inledningen på matchen var spänd och det var tydligt lagen kände på varandra för att inte gå bort sig. Olyckan var dock framme direkt för Eskilsminnes del när Dösjöbro slog in ett inlägg från vänsterkanten i den fjärde matchminuten. Eskilsspelare var först på bollen, men nedtagningen blev istället en servering till Julia Lennartsson som distinkt sköt bollen i nät.

 

Eskilsminne hade svårt att skapa målchanser idag och ofta försökte man bygga spelet bakifrån, men Dösjöbro stod för en väldigt stark försvarsinsats och kunde ofta bryta och försöka ställa om med en djupledsboll som inte heller ledde fram. Så såg det ut. Eskils försökte och försökte, men det tog stopp och lagen bytte bollinnehav i ett ställningskrig på mitten. 

 

I matchminut 29’ stod den som vanligt duktiga Johanna Olsson för en fin prestation när hon tunnlade en motståndare och sköt ett högt skott som gick över målvakten och in i mål fram till 1–1. Ett psykologiskt viktigt mål att ha med sig till halvtidsvilan och hoppet växte bland Eskilsfansen som var många för dagen på ett regnigt Västergårds IP. 

 

Den andra halvleken påminde om den första och matchen var länge chansfattig. Eskilsminne behövde göra mål, men hade svårt att få tag i taktpinnen. Istället kunde Julia Lennartsson göra sitt andra mål i matchen fram till 1–2 i den 75:e matchminuten och uppförsbacken blev allt brantare för Eskils del. I slutet lyckades dock Eskilsminne skapa lite tryck mot bortamålet genom inläggsspel från kanterna. Flera gånger damp bollen ner framför fötterna på en felvänd Johanna Olsson, men Dösjöbrospelarna offrade sig och efter lite flipperspel kunde man få bort bollen till slut. Nova Karlsson hade också en bra kvitteringschans när hon bombade iväg en stenhård frispark från sidan, men målvakten räddade.

 

Tiden tickade iväg för Eskils del och i den 90:e matchminuten föll ridån ner när Dösjöbro kontrade på högerkanten. Inspelet gick förbi samtliga bort till en helt ren Melina Skarström som punkterade matchen med 1–3. 

 

Nu väntar Jitex Mölndal BK i kval till Elitettan för Dösjöbros del nästa vecka. Eskils får slicka såren och ta en välförtjänt ledighet innan man får ta sikte mot ett ännu bättre 2020. Även om det inte räckte hela vägen denna säsong har laget gjort föreningens bästa prestation någonsin och vi tackar tjejerna och ledarstaben för underhållningen.

 

Tack!

 

Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka