SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Eskilsminne IF (1) - Hammenhögs IF (1)
 
  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 11 september, 19:00
Plats:Harlyckans IP 1
Serie:DM Damer Slutspel
Samling:18:00
Eskilsminne IF Skånska Mästare
2019-09-11 22:58

Eskilsminne IF och Hammenhögs IF är två av de tre inblandade parterna i seriespelets toppstrid. Under onsdagskvällen gjorde de även upp om titeln Skånska Mästare när DM-finalen avgjordes på Harlyckans IP. När domarens slutsignal ljöd utbröt ett gulblått jubel efter en mycket stark Eskils-insats. 

Både Eskilsminne IF och Hammenhögs IF gick in i DM-slutspelet i först i åttondelsfinalen på grund av sin serietillhörighet. Hammenhögs väg till finalen imponerade med 0–2 borta mot Röke IF, ett straffavgörande och 5–2 hemma mot Dösjöbro IF, samt 1–2 borta mot FC Rosengård. Eskils hade en någon lättare resa då Trelleborgs FF lämnade WO i kvartsfinalen, men hann dessförinnan slå FC Staffanstorp borta med 1–3 och sedan Ifö Bromölla IF i semifinalen med samma siffror.

 

Hammenhög började matchen piggt och stack upp med några farligheter, men Eskilsminne tog snabbt över och satte sedan tonen för matchen. Eskils hade mycket boll i första halvlek och var trygga i sin speluppbyggnad som snabbt ledde fram till en hel del målchanser. Det skulle dock dröja ända fram till matchminut 44’ innan målet kom. Eskils kom igenom till höger och spelade ut till bortre delen av straffområdet där en fristående Nova Karlsson dök upp och kunde sätta dit 1–0. Nova var matchens stora behållning och ett ständigt orosmoment för gästerna matchen igenom, då hon med sin snabbhet gång på gång trummande runt på sin vänsterkant.

 

Det psykologiskt viktiga målet precis innan halvtidsvilan gav Eskils fullt med energi ut till den andra halvleken. Laget imponerade stort med ett aggressivt försvarsspel som gav gästerna väldigt lite tid med bollen. Man fortsatte att hålla i taktpinnen och firma Nova Karlsson – Kajsa Conradsen på ena kanten och firma Ronja Kindblad – Rebecca Johansson på andra kanten forsade fram och pumpade in inlägg på inlägg som gjorde det oerhört jobbigt för Hammenhög att stå emot. Centralt fanns dessutom kloka Johanna Olsson längst fram tillsammans med en rörlig Emma Petrovic i en något släpande roll, vilket gjorde att hoten var många att försöka hålla koll på för Hammenhögs del.

 

2–0 kom därför lika välförtjänt som logiskt i den 57:e matchminuten efter ett mycket fint anfall från vänsterkanten, där ett väl avvägt inlägg nådde en framstormande Ronja Kindblad som mötte bollen perfekt in i mål. Bara en minut senare gjorde Nova Karlsson sitt andra mål för kvällen och 3–0 var ett faktum. Eskilsminne kunde sedan defilera hem titeln och segern var aldrig riktigt hotad. 

 

Eskils är därigenom korade till Skånska Mästare säsongen 2019 och vi lyfter på hatten för laget som hittills stått för en fantastisk säsong! Redan nu med tre återstående matcher i serien kan vi alltså konstatera att vi kommer få se föreningens högsta placering någonsin i seriespel och kan dessutom krydda detta med en beundransvärt DM-guld. Framtiden är gulblå!

 

Vi lägger en imponerande Eskils-insats till handlingarna och glädjen i guldmedaljen ger laget styrka och självförtroende när man nu går in i avgörandet av seriespelet. Nu gäller det att snabbt ladda om och blicka framåt mot lördagens match hemma mot Lörby IF! 

 

Alla matchbilderna finns att beskåda på www.bildburken.se


Bild: Bildburken.se


<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 29/10 14:00
2 - 3  
Lör 21/10 13:00
0 - 3  
Lör 14/10 14:00
4 - 1  
Ons 11/10 19:00
1 - 6  
Lör 7/10 14:00
3 - 2  
Lör 30/9 13:00
4 - 1  
 
 
 
Senaste från Bildburken:

Se alla bilder från Eskilsminnes hemmamatcher på både herr- och damsidan på Bildburken.se
© Vid frågor om bilder kontakta janne@bildburken.se