SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF
6 - 1
Älmhults IF
Eskilsminne IF6 - 1Älmhults IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 25 mars, 14:00
Plats:Västergårds IP
Referat: Eskilsminne IF - Älmhults IF
Klar seger för Eskilsdamerna
2023-03-25 19:35

Eskilsminne IF:s damer svarade för en stabil insats när man på lördagen träningsspelade mot Älmhult på Västergård. Älmhult svarade för en stark säsong i fjol men lyckades inte ta sig upp på en femteplats och rädda sig kvar i Division 1. Lördagens match vann Eskils med 6-1 (2-0) där en kuriositet fanns då hemmalagets båda målvakter spelade vardera 90 minuter!

Förklaringen var att Älmhult hade problem på målvaktssidan varför man kom överens om denna lösning.

- Första halvlek spelade Alma Karlsson med Älmhult och Sacha Micha med oss. Sedan bytte de i paus. En bra lösning för oss då båda målvakterna fick 90 minuter. Det var tacksamt då vi ju tappat lite matchande när motståndare lämnat återbud i vinter, säger tränare André ”AP” Petersson.

- Vi fick en lite trevande inledning på matchen i dag tycker jag. Första 20-25 minuterna var inte riktigt bra med tekniska misstag och lågt bolltempo. Men när Jasmine Hansen gjorde 1-0 i 34 minuten och sedan Lovisa Pigg 2-0 i den 39 minuten så lossnade det betydligt, förklarar ”AP”.

I paus pratade man igenom vad som krävdes och den andra halvleken blev betydligt bättre från hemmalagets sida.

Johanna Olsson kunde göra 3-0 i den 56 minuten innan Eskils slarvade lite så Älmhult kunde sticka emellan och reducera till 3-1 i den 66 minuten.

- Men vi studsade tillbaka snabbt med Johanna Olssons 4-1-mål i 69 minuten. Sedan kom 5-1 genom ett självmål i den 71 minuten, konstaterar ”AP”.

Eskils har två riktigt vassa målskyttar. Förutom Johanna Olsson är Jasmine Hansen också en pålitlig leverantör av fullträffar. ”Jasse” satte punkt för matchen med att göra 6-1 i 86 minuten.

- I dag tycker jag att 17-åriga Elsa Isaksson var ett stort utropstecken. Hon har bra blick och är inte rädd för att smälla på. I andra halvlek kom Isabel Aguilar in och hennes inträde gav bra stabilitet i laget. Men hela kollektivet får beröm för andra halvlek i dag, poängterar ”AP”.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka