SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Hammenhögs IF
1 - 8
Eskilsminne IF
Hammenhögs IF1 - 8Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 september, 15:00
Plats:Hamondavallen A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000226110
Eskils upp på andraplatsen efter storseger
2021-09-12 18:08

Hela veckan har Eskilsminne IF:s huvudtränare Patrik Lennartsson och hans stab tjatat och påmint spelarna om att söndagens bortamatch mot nästjumbon Hammenhög inte fick nonchaleras. Och uppenbarligen gjorde detta nytta. Eskils vann stort mot hemmalaget med 8-1 (4-0) och var aldrig i närheten av att förlora. Redan i paus hade Eskils avgjort. I och med denna urladdning klev Eskils upp på andra plats i tabellen före Rosengård som dock har en match mindre spelad. Denna dag fanns det många saker att glädjas åt - Julia Lennartsson svarade för fyra mål och Jasmine Hansen som varit borta för skada i drygt två år fick göra sitt första mål sedan come backen.

Det tog bara 6 minuter så hade mittfältaren Ellen Pigg gjort 0-1 och sedan bara rullade det på. I den 15 minuten kunde årets skyttedrottning Johanna Olsson göra 0-2. Sedan kom målmaskinen för dagen igång.

Julia Lennartsson - som normalt i huvudsak står för assist till målen - satte 0-3 i den 23 minuten och sedan 0-4 i den 37 minuten.
Pausvilan fick inte Julia att tappa målhungern för redan två minuter in på den andra halvleken svarade hon för 0-5 och hattricken var ett faktum.

Eskils slog här av på takten en aning och Hammenhög bjöds in i spelet. Något som Patrik Lennartsson - trots storsegern - inte var nöjd med.

- Nej vi spelade fantastiskt bra i den första halvleken och kunde springa in och ut hur vi ville i deras försvar. Tjejerna kände nog att matchen var hemma redan i paus och blev lite bekväma. Detta innebar att vi bjöd på ett baklängesmål och det är retligt. Jag vill gärna att vi håller tätt bakåt, säger Patrik.

- Det låter kanske konstigt när man vinner med 8-1 att man är missnöjd men alla vill vi ju vara så nära det perfekta det går. Men tjejerna ska ha beröm för att de lyfte sig efter deras mål och kom upp i standarden. Även de fem spelare som byttes in kom in med god energi, konstaterar han.

Hammenhögs mål kom i den 66 minuten och i den 79 fortsatte Julia Lennartsson sitt ”målande”. Hon gjorde 1-6 och dämed var proppen ur även denna halvlek.

Johanna Olsson gjorde 1-7 i den 81 minuten och i den 90 minuten kunde Jasmine Hansen få sätta punkt för målskyttet med 1-8 och därmed göra sitt första mål på drygt två år. ”Jasse” har dragits med elaka skador under hela denna period. Skador som kommit ur ett benbrott säsongen 2019. Men nu var hon tillbaka och kunde sätta bollen i mål efter snyggt förspel av Ronja Kindblad och Saga Andersson.

- Naturligtvis är jag jätteglad över segern och resultatet. Samtliga tjejer svarade för en helt igenom godkänd insats denna dag. Truppen utser själv dagens bästa spelare och man valde Ellen Pigg i den här matchen. Ett val jag inte kan klaga på. Ellen är otroligt duktig. En dröm för en tränare - hon spelar som man säger till henne, skrattar Patrik.

Naturligtvis måste vi förstås lyfta Julia Lennartsson som alltid gör ett enormt arbete. Att få sätta fyra mål i samma match är imponerande.

- Nu är det dags att ladda om. Nu väntar en tuff tid med matcher mot Laholm, Halmstads BK, Kristianstad och Bromölla, slutar Patrik.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka