Matchstart:lör 26 februari, 12:00
Plats:Västergårds IP 9
Eskils tog storseger mot Laholm
2022-02-26 16:16

Inför lördagens träningsmatch mot Division 1-laget Laholms FK ville huvudtränare André Petersson se lite piggare ben och betydligt bättre presspel i Eskilsminne IF:s A-lag. Och tjejerna såg till att leverera allt detta plus ett övertygande anfallsspel och ett stabilt försvar. Gästerna fick det svårt mot ett bra hemmalag där alla var på tårna denna dag. Matchen vanns med klara 7-1 (3-0) och åter igen visade Johanna Olsson att hon har krutet torrt när hon svarade för en äkta hat-trick i första halvlek.

I ett februariväder som med den värmande solen påminde lite om en försmak av våren blommade hemmaspelarna ut rejält på Västergård. En match där kollektivet segrade och samtliga spelare svarade för en genomgående bra insats.

- Ja jag kan verkligen inte lyfta någon framför den andra i dag, konstaterade André.

- Detta var en väl genomförd match. En stabil organisation i laget matchen igenom. Bra närkampsspel och fina överflyttningar, berömde han.

Eskils tog ett bastant tag om matchen i trösta halvlek. När det blåstes för vila hade Johanna Olsson dunkat in samtliga tre mål och gett Eskils en ledning med 3-0.

Efter paus spädde Julia Lennarsson på till 4-0 innan gästerna från Laholm fick reducera.

Julia Lennartsson gjorde 5-1 innan Ellen Roslund som precis flyttats upp i A-truppen kunde sätta dit 6-1.

Målkalaset avslutades av Emma Widesjö som drog på en härlig volley som smet in precis under ribban.

- Det var kul att se vilket tålamod tjejerna visade i speluppbyggnaden i dag. Ingen stress. Dessutom var presspelet mycket bra, förklarar André som nu närmast har att förbereda tjejerna för träningsmatch den 5 mars mot IS Halmia på Västergård.