Matchnummer: 000226059
Samling:13:00
Eskils tog ny 8-0-seger
2022-06-12 19:47

För andra veckan i rad var Eskilsminne IF:s damer på ett strålande målhumör och kunde på söndagen kopiera resultat från förra matchen mot Staffanstorp. Hemma på Västergård fick nykomlingen Lörby IF se sig besegrat med 8-0 (4-0) i en match där gästernas Denise Koorevaar såg till att hålla nere resultat genom ett smått fenomenalt målvaktsspel.

Eskils såg till att tidigt ”döda” matchen genom att på de första 23 minuterna göra 4-0. Julia Lennartsson öppnade målskyttet då hon i den 9 minuten tog sig igenom på högerkanten och bombade upp bollen i närmsta kryss till 1-0.

I den 15 minuten spelade Johanna Olsson snyggt fram Jasmine Hansen som svarade sitt första mål för dagen till 2-0. Julia Nyberg Spets visade att krutet fortfarande är torrt när hennes projektil borrade sig in bakom Denise Koorevaar till 3-0 i 19 minuten.

I den 23 minuten gjorde Ellen Pigg 4-0 och strax efteråt skadades hemmalagets Ellen Roslund så illa i foten att hon tvingades utgå. Förhoppningsvis är det bara en lindrig skada och inget som håller henne borta någon längre tid. Fram tills tillbudet hade Ellen svarat för en strålande match på mittfältet.

Efter skadan på Ellen gick Eskils spel ner i fart och skärpa. Den andra halvleken inleddes som den första slutade med att Eskilsspelarna överjobbade situationerna och tempot var märkbart lägre jämfört med inledningen.

Eskilscoachen André ”AP” Petersson gjorde då en rad byten och plötsligt kom farten och effektiviteten tillbaka. I den 78 minuten kunde en hårt arbetande Johanna Olsson äntligen själv få utdelning när hennes avslut - som påminde om en målsökande missil - borrade sig in till 5-0 bakom en chanslös Lörbymålvakt.

I den 81 minuten fick så Izabelle Wahlstedt  - som följde med upp i ett anfall från backplatsen - kallt placera in 6-0.

Jasmine Hansen är på ett strålande målhumör för dagen och hon utnyttjade en av sina chanser när hon i den 89 minuten gjorde 7-0. Slutresultatet fastställdes i 91 minuten när Ellen Pigg i en tilltrasslad situation var sist på bollen och gjorde 8-0.

- Vi blev lite bekväma efter 4-0. I slutet av andra halvlek så tog nog fysiken slut lite hos Lörby och vi kunde fullfölja målproduktionen, konstaterade ”AP” efter matchen.

- Denna match skulle vi vinna klart och det gjorde vi. Jag är nöjd med helheten. Tjejerna gjorde jobbet och vi vann komfortabelt, förklarade han.

Jasmine Hansen var idel solsken i det gråmulna vädret efter matchen.

- Det känns jättebra just nu. Åtta mål på sex matcher så det verkar som om jag är tillbaka, sa hon med ett brett leende.

Du var borta i två år men har kommit tillbaka otroligt starkt. Beror det på ökad träningen eller vad?

- Nej jag har faktiskt inte kommit upp i den träningsmängd jag hade innan skadan. Jag tränar normalt nu och det är kanske det som är hemligheten, sa hon.

Kan det gå bättre än så här?

- Oh ja både för mig och laget. Vi har ett spel som passar mig och jag har mycket mer att ge, lovar hon.

Samtliga Eskilsspelare svarade för en bra insats. Försvaret agerade starkt och harmoniskt. Lörby hade ett stolpskott som enda chans. Stort beröm till Johanna Olsson som sliter kopiöst mycket och alltsom oftast har två-tre spelare som bevakar henne. Naturligtvis också plus till Jasmine Hansen vars målhumör kan bli tungan på vågen i höstens seriespel.