Herr A
Stark kollektiv insats bäddade för seger mot Tvååker!
2018-06-02 17:38
Segersång i omlädningsrummet hos herrarna idag!
I en närmast tropisk hetta kunde Eskilsminne IF:s herrar på lördagen ta en inte bara efterlängtad utan även full rättvis revansch på gästande tabelltrean Tvååkers IF för nederlaget i fjolårets seriefinal. Segerskytt i ett lag med enbart hjältar denna dag blev Emil Åberg som avgjorde matchen i den 85 minuten och säkrade en seger med 1-0 (0-0).
Att lördagens match skulle bli en prövning för de båda lagen var det ingen tvekan om. Domaren Enzo Vesprini såg till att det blev avblåst för en vattenpaus i respektive halvlek och sedan var det upp till lagen att själv avgöra hur man skulle disponera energin denna dag.

Tvååker satsade offensivt direkt från start. Lagets spelare tog otaliga löpningar de inledande tio minuterna innan deras offensiv lugnade sig en aning. Då kunde Eskilsspelarna ta över initiativet och Robin Hofsö låg bakom ett vasst anfall i 16 minuten och minuten senare var Emil Åberg nära att peta in bollen på Filip Eggers inspel.

Tvååker gjorde en snabb omställning i 26:e minuten men då svarade en av dagens absolut bästa - målvakten Pontus Löfvenmark - för en strålande räddning. Hans blixtsnabba reaktion gav retur som dock gick via en Tvååkersspelare till inspark.

I den 29 minuten kom Eskils dittills vassaste chans då Filip Egger från distans drog bollen i ribban efter pass från Filip Ottosson. Det hela resulterade i en Eskilshörna och ett nytt jätteläge för hemmalaget där tyvärr Jesper Larsson fick bollen över mål.

Tvååker gjorde en ny ansträngning och svarade för flera omställningar som hemmalaget med god organisation kunde avvärja.

I 42a minuten vinkade hemmapubliken för straff då Emil Åberg gjordes ner straffområdet sedan Jonatan Persson frispelar honom men domaren vinkade avvärjande.

I den andra halvleken fortsatte Eskils med sitt disciplinerade spel och med lite klokare taktik som det såg ut. Tvååkerspelarna sprang ett otal gånger offside och tog en mängd löpningar som såg mer eller mindre meningslösa ut. Detta energikrävande spel tog förstås på krafterna och Eskils tog över spelet allt mer.

I 79 minuten gjorde hemmatränaren Martin Pringle ett dubbelbyte som blev matchavgörande. Yttermittfältarna Dennis Olsson och Filip Egger byttes ut efter ett otroligt arbete och in kom Filip Lundeberg och Jesper Lundborg. Denna duo pumpade på rejält offensivt och i 85 minuten kunde Filip Lundeberg hitta Jesper Larsson med en perfekt passning. ”Jeppe” passade in bollen till Emil Åberg som för tredje matchen i rad gjorde mål.

Emil hade ytterligare två öppna chanser efter målet men kunde inte öka på ledningen.

Matchen slutade 1-0 och det var ett tröttkört men överlyckligt hemmalag som kunde jubla efter slutsignalen. En match där samtliga spelare svarade för en otrolig och i det närmaste perfekt match. Om någon ska få ytterligare plus på detta överbetyg är det Pontus Löfvenmark, Victor Wahlgren, Filip Ottosson, Jesper Larsson och Emil Åberg.

Matchhjälte med stort M - Emil Åberg - sken i kapp med solen på Harlyckan.

- Jag har ju fått sitta på avbytarbänken i några matcher och fick nu chans att spela från start. Det blev ju mål idag igen och ni fick ju vänta tills slutminuterna igen, skrattade han.

- Jag fick lite problem med ena ljumsken tidigare i veckan men vår fystränare Olle Lindström har gjort kanonjobb så jag kunde genomföra hela matchen, säger Emil och nickar åt Olle.

Du måste vara mer än nöjd med dagens insats, inte bara för egen del utan för hela laget?

- Ja det var en bra genomförd match kanske borde vi skapat fler öppna målchanser, säger han kritiskt.

Nu tycker vi förstås att Eskils spelade till sig rejält med möjligheter och var det klart bästa laget.

Tränaren Martin Pringle var både rörd och stolt efter matchen.

- Klart jag är stolt efter denna fantastiska prestation. Idag var det egentligen ingen som stack ut. Alla gjorde en grymt bra insats. Jag är glad över att bytet gav den energikick jag hoppades men jag var hela tiden nervös då jag vet att Tvååker är Tvååker och alltid kan sätta ett mål i slutminuterna, säger Martin.

- Nu gäller det att grabbarna tar hand om sina kroppar. Äter, dricker, sover och tränar rätt. Det kommer nämligen krävas samma prestation av oss igen nästa omgång då vi möter Utsikten borta. Det handlar alltid om förberedelser, poängterar han.

Avslutningsvis kan vi konstatera att Filip Lundebergs statistik med seger i varje tävlingsmatch han deltar i håller i sig. Två inhopp i serien två segrar. 90 minuter i cupen och seger. Något för Martin att fundera på!

Dessutom att assisterande tränaren i Eskils - Erik Edman - vann det uppretade ”HIF-derbyt” över podcastkollegan Mattias Lindström!