Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Tidigt baklängesmål knäckte Eskils
2019-06-02 21:33
Serietvåan Skövde AIK satte stopp för Eskilsminne IF:s förlustfria rad. Söndagens bortamatch blev ett bottennapp som egentligen avgjordes i och med att hemmalaget elegant från snäv vinkel skottlobbade in 1-0 i den 12 minuten genom Amer Ibrahimovic. Efter baklängesmålet försvann energi och självförtroende ur de gul-blå tröjorna och resten av matchen kontrollerade Skövde AIK tämligen obesvärat.

Eskilsspelarna hotade aldrig det fyndiga spel längs marken som man emellanåt visat upp de senaste matcherna. Istället pumpade man på med höjdbollar mot ett storväxt Skövde. Likt en som med orubblig beslutsamhet försöker få ner fyrkantiga klossar  i runda hål körde man på. Resultat blev att matchen knappt hade någon riktigt vass Eskilschans.

Skövde AIK hade för den delen inte heller något imponerande spel. Man tätade till och visade för det mesta upp samma miserabla passningsspel som Eskilsspelarna.

Det tidiga baklängesmålet kom att spela stor roll i en match där annars Eskils började klart piggast. Även om man inte pressade lika högt som borta mot Lindome hade man grepp om spelet. Emil Åbergs skott från distans över mål efter 8 minuter skvallrade om att det kunde bli en trevlig dag trots allt.

Men efter målet var det Skövde som styrde och ställde i första halvlek. Amer Ibrahimovic var en ständig oroskälla med två farliga lägen i den 37 respektive 44 minuten.

I paus gjorde Eskilstränaren Mattias Lindström två byten då Filip Egger och Jonatan Persson ersatte Dennis Olsson och Alex Simovski.

Det blev en liten kvalitetshöjning jämfört med den första halvleken men den riktigt heta chansen vaskades inte fram. I den 51 minuten kunde det dock blivit utdelning men Emil Åbergs distansskott smet precis utanför hemmamålvaktens stolpe.

I den 82 minuten blev Oliver Åkerman ren i gästernas straffområde men han sköt hål i luften. I 92 minuten kunde inhoppande Mathias Unkuri få in ett högerinlägg till Emil Åberg vars nick dock var alltför tam och enkelt plockades av målvakten.

- Vi måste börja hitta tillbaka till glädjen och få vårt självförtroende åter. Det märktes att detta saknades och därför blir matchen som den blir. Vi ville inte slå höga bollar in i deras försvar men när man saknar tron på sig själv kan det bli så, säger Mattias Lindström.

- Nu börjar serien dela sig och för vår del gäller nu fokus på att ta en match i taget. Vi ska sätta vårt eget i första hand. Nu har vi en vecka på oss att träna och glömma bort detta som hände i dag och ta nya tag mot Värnamo på lördag, säger han.

När det gäller spelarkritiken inskränker vi oss till att ge plus till målvakten Pontus Löfvenmark.

Startelvan:

Pontus Löfvenmark - Casper Seger, Jonatan Olsson, Victor Wahlgren, Alex Simovski (46 Jonatan Persson) - Jesper Larsson, Daniel Bennassar Nilsson, Philip Petersson (64 Mathias Unkuri), Dennis Olsson (46 Filip Egger) - Emil Åberg, Oliver Åkerman.

Text: Lasse Möller