Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Akademi / Division 3

Skön premiärseger för Akademin
2020-06-18 08:28
Det blev en skön seger i den efterlängtade premiären i damernas div 2 S Götaland.

Det var ett för oss ganska okänt Hyllie IK som stod för motståndet på ett mkt varmt Västergård.
Solen o värmen gjorde att det blev en ganska tempofattig match.
Hyllie startade piggt med några längre bollar, där deras pigga kantspelare skapade lite halvfarliga lägen.

Efter ca 20 minuter så kom vi in mer i matchen o kunde ta oss fram med ett bra passningsspel.
I minut 35, kom så det förlösande 1-0 målet där Rosanna Johansson startade ett anfall ihop med Linn Strömberg o Alma Bertilsson.
Alma utmanade sin back, släppte ut till Linn som mkt fint spelade snett inåt bakåt och där dök syrran  Maja Strömberg upp och slog in målet med högerfoten:)

Vi fortsatte sedan att ha tålamod matchen igenom.

Ett lugnt passningsspel samt ett väldigt stabilt förssvarsspel, gjorde att vi kunde bärga denna segern med 2-0, efter ett fint avgörande mål i minut 60, av Tilda Jonhag.
Assist denna gång av Bianca Ryan.

Lite tempofattigt(vi skyller på värmen och avsaknaden av matcher), samt ett hårt lagarbete med stabilt försvarsspel, gjorde att premiären kunde vinnas med 2-0.

Alla 16 i truppen gjorde allt mkt bra, då vi rullade runt för att få energi i den stekheta solen.
Vi räknade till hela åtta byten men vår bredd gör att alla fixar div 2-spel 2020.

Den bakre regionen får extra plus, med den lilla extra guldstjärnan till Emma Hellberg idag.