Stort bollinnehav och en stabil seger mot Centern för vårt akademilag

Lördag och strålande sol när Centern från Halmstad kom på besök till en fantastisk matta på Västergård.

(Tack Micke, vår duktige vaktmästare!)

Centern hade inte förlorat på de tre inledande matcherna så vi skulle få en tuff match enligt vad tabellen på förhand visade.

Vi startade piggt med vårt återigen nykomponerade mittfält, och tog tag i taktpinnen från början.

Trots flera skapade chanser så fick vi inte in bollen i mål, och då blir det lite stressigt när man ändå äger boll så mycket som vi gör.

Bolltempot kunde iofs vara ett snäpp högre men vi hade bra koll trots allt.

I minut 32, skulle ändå Alma Bertilsson snappa upp en dålig pass i Centerns bakre led, och därmed slå in 1-0 till Eskils.

Strax före paus tog en Centern-spelare bollen med handen och Ellen Roslund stegade fram o kyligt lyfte in 2-0 målet på straff.

Ett bra resultat i paus såklart.

Efter lite skador i den första akten så tvingades vi till två byten i paus, men hela truppen visar idag att vi kan rulla runt på alla spelare.

Bl.a så kom debuterande Hanna Palmèr in och spelade vänsterback de sista 20 minuterna, vilket hon gör mkt bra.

Ny för dagen i truppen var också Eskilsfostrade målvakten, Rebecca Johansson som är inlånad från Borgeby, då målvaktsfrågan varit lite rörig för oss i år.

Rebecca var mkt stabil, och med sin rutin och prat så blir det en trygg sista utpost för vårt lag.

3-0 målet skulle också komma, och då i minut 72, där Ellen Roslund prickskjuter in sitt andra mål för dagen.

En stabil o säker seger, vilket ger oss arbetsro inför nästa veckas tuffa bortamatch på söndag 15.00 i La Träslöv(Varbergstrakten).

Hela truppen var bra i denna fight, med mycket bra och stabilt passningsspel hela matchen igenom.(men lite extra plus till Ellen Roslund för bra spel och två fina mål, samt för Caroline Kristensens fina första halvlek.)

Den som kanske för dagen ändå ska ha mest plus i kanten var Tilda Jonhag som kanske gjorde sin bästa match på länge.