Lund straffade slarvigt Eskilsminne
2020-07-01 22:59
Efter en klart godkänd första halvlek borta mot Lunds BK verkade Eskilsminne IF ta ut en tidig semester. Det saknades lite närvaro på flera håll och andra halvlek karaktäriserades mer av slarv och okoncentration. Mot ett lag som Lunds BK håller inte detta och man utnyttjade detta effektivt genom att vinna matchen med 3-1 (1-1) där samtliga hemmamål gjordes av Oliver Stojanovic-Fredin.
På förhand visste vi om att bortaderbyt mot Lunds BK skulle bli en tight  historia. I fjol förlorade Eskils båda matcherna mot ”Krubban” och skulle inte lyckas att knipa poäng denna gång heller.

Hemmalaget inledde med ett par vassa chanser men det dröjde fram till 33 minuten innan det var dags för utdelning. Mathias Unkuri fällde en Lundaspelare i straffområdet och Oliver Stojanovic-Fredin slog kallt in 1-0.

Eskils skulle dock komma igen - helt rättvist - när Emil Åberg fick en en smörpassning från Filip Ottosson och kunde lätt springa ifrån tre hemmaförsvarare och ensam med Lundamålvakten hur kyligt som helst avsluta med ett vänsterskott i ena burgaveln. Ett avslut värdigt en skyttekung. Hemmaspelarna gastade högt på offside men TV-bllderna visade att Emil var klart onside.

Efter paus blev det jobbigt för Eskilsspelarna direkt på konstgräsmattan när Oliver Stojanovic-Fredin redan i 47 minuten helt omarkerad kunde nicka in 2-1 på ett högerinlägg.

Pontus Löfvenmark i Eskilsmålet svarade för en jätteräddning i den 50 minuten när Lund åter spelade sig fram till avslut.

I den 77 minuten fick han dock åter sträcka vapen. Eskils Isak Petersson krokade i en Lundaspelare och återigen bombade Oliver Stojanovic-Fredin in bollen i mål till 3-1 på den efterföljande straffen.

Eskils fick en hyfsad chans till reducering men inhoppande Mohammed Hleihels avslut smet utanför.

- Det var en jämn match men inte orättvist att Lunds BK vann. Man är ett topplag och visade det. Men jag tycker att de vann mer på våra misstag och vårt slarv än på sitt eget kunnande. Vi får inte lov att agera så okoncentrerat och slarvig som vi gjorde, konstaterade tränare Mattias Lindström.

- Nu har vi match igen på söndag då vi möter Motala hemma. Detta får vi lägga bakom oss nu och se till att leverera en betydligt bättre insats i den matchen. Alla matcher är viktiga nu och vi får ta med det som var bra från denna. Jag tycker annars att det såg bra ut konditionsmässigt. Vi hade kraften men brast tyvärr i koncentrationen, slutar han.

Bild: Bildburken.se

Stabil seger mot Olympic2024-02-24 15:55
Skador och sjukdom oroar2023-09-29 09:16
Sent mål sänkte Eskils2023-05-12 22:19
Oavgjort mot Lund2023-02-11 16:50
Ny förlust för Eskils2022-09-24 18:54
Eskils utslaget ur DM2022-08-17 23:31
IK Tord - Eskilsminne IF2021-11-20 08:00