Eskils lyckades inte kriga sig till poäng
2020-07-19 16:06
Eskilsminne IF:s målsättning inför matchen mot Qviding i Göteborg var att inte förlora. Efter en knackig inledning på säsongen behövde laget helst en trea mot nykomlingen. Tyvärr så förmådde man inte uppfylla denna målsättning utan Qviding vann med 1-0 (0-0) sedan hemmalagets Julius Johansson dundrat in en vänsterkanon i Pontus Löfvenmarks högra kryss.
- Vi åkte upp för att ta minst en poäng. Det blev en tuff kamp mellan två hårt kämpande lag men i dag fungerade det inte. Jag är inte nöjd med att vi förlorade då vi behövde ta ett kliv i tabellen, sa tränare Mattias Lindström efter matchen.

- I dag var det poängen som betydde något och spelet fick vara underordnat. Med facit i hand så kan vi konstatera att det ska bli skönt med ett par veckors ledighet så killarna får mental vila och kan ladda om sina batterier, förklarar Mattias.

Matchen började i ett rasande tempo. I den 3 minuten sköt en Qvidingspelare i stolpens utsida. I den 7 minuten drog Emil Åberg en kanon som målvakten tippade i ribban. I den 10 minuten hade Qviding ett jätteläge men Pontus Löfvenmark svarade för en kalasräddning. I den 11 minuten fick Eskils en frispark som lyftes in och Filip Ottosson nickade den i ribban.

Efter denna urladdning sjönk tempo och effektivitet. Det blev många slarv- och felpassningar och en rad resultatlösa långa höga bollar. Hemmalaget visade stundtals teknisk och rörlig fotboll men man tappade även de i intensitet.

Eskils fick ett läge i 36 minuten men Emil Åbergs nick gick över mål.

I andra halvlek öppnade Eskils positivt men så kom kallduschen. I den 54 minuten kunde Julius Johansson avancera och lägga bollen tillrätta för en veritabel vänsterprojektil. Pontus Löfvenmark var chanslös på detta som väl antagligen blir Qvidingspelarens bästa avslut denna säsong.

Qviding vaskade fram ett par farligheter men avslutade geistlöst och slarvigt. Istället kunde det faktiskt varit Eskils som hittade rätt. I den 79 minuten jobbade gästerna fram ett rejält tryck mot hemmalaget och Filip Lundeberg sköt ett hårt skott som med största sannolikhet ställt hemmamålvakten chanslöst om det gått innanför målramen. Nu smet bollen strax utanför.

Mattias Lindström försökte förändra matchbilden genom tre byten men det blev inget resultat även om Eskils dominerade klart spelmässigt sista tio minuterna.

- Nu ska vi vila och hämta styrka och komma igen med full kraft när serien startar igen. Positivt är att jag räknar med att ha Marcus Nilsson, Casper Seger och Filip Egger i full träning när vi drar igång. Det blir så klart en rejäl förstärkning, säger Mattias.

- Vi har fått samma dåliga inledning som förra säsongen. Fördelen är dock att nu har vi betydligt fler matcher på oss att vända på situationen, slutar han.