Akademi / Division 3

Bra start i DM för akademin
2020-03-01 18:28
Första matchen i DM gick mot Billesholms IK, och matchen spelades på en regnblöt matta i Bjuv.

Vi skulle redan tidigt i matchen skapa flera heta chanser, men det dröjde till minut 15, innan Alma Bertilsson kunde lyfta in en ribbretur i det tomma målet.

Linn Strömberg slog sedan in 2-0 efter 19 minuter, och vi fick den fina start som vi behövde.

Alma skulle sedan göra sitt andra mål för dagen, och 3-0 var ett faktum, efter 26 minuter spelade i det strilande regnet.

Vi skulle sedan hinna med två mål till, när Tanya Rajkovic slog  in 4-0, och Thea Helperin gjorde 5-0 i matchens slutskede.

Summeringen blir att det var en dag på jobbet, med en godkänd första halvlek, och en mkt avslagen andra akt.
Många fina kombinationer i första halvlek, följdes dock upp av sämre passningsspel, och betydligt färre chanser de sista 45 minuterna.
Ganska avslaget alltså....

Vi tar med oss segern, och att vi inte släppte in något mål, men till nästa match mot Ängelholms FF så måste vi upp några snäpp.
Positivt var dock att vi kunde rulla runt på alla 15 spelarna som var tillgängliga till denna match.

Dagens lilla extra beröm går till Cajsa Welander som med sin rutin pratade rätt sina lagkamrater på ett positivt sätt.
Plus också till Alma Bertilsson som fick igång målfabrikationen, samt till Linn Strömberg för sitt fina target-spel.