Seger i match nr 3, och full pott i DM-gruppen
2020-03-16 12:13
Den sista gruppspelsmatchen i DM-gruppen, skulle visa sig vara helt avgörande för vem som skulle ta hem gruppsegern.
Både vi och V Karup hade sex poäng inför denna matchen.

Ett taggat Aka-lag, åkte till Bjärevallen i Förslöv för att försöka ro hem segern i denna grupp 5.

Som vanligt så rullade vi runt på 16 spelare, vilket skulle visa sig vara rätt medicin, då vi hade ett bättre passningsspel o större rörelse än våra motståndare.

Vi vaskade fram ett par bra chanser tidigt i matchen, där Tilda Jonhag behövde tre feta chanser, innan hon lugnt rullade in 1-0 till oss i den 25:e minuten.

I pausvilan pratade vi om att bli än noggrannare i vårt passningsspel ,samt sätta stopp för V Karups enda lilla vapen, (långa bollar på högerkanten.)

Direkt efter paus så har vi en fin kombination där Alma Bertilsson behärskat rullar in 2-0, och då kändes det som om matchen var under kontroll.

Vi skapade totalt 7-8 bra chanser med bl.a ribbskott av BÅDE Emma Persson o Rosanna Johansson.
Därtill ska vi lägga Nellie Åkessons tre ganska klara chanser, samt Tilda Jonhags två lägen innan 1-0 målet.
Vi vann även hörnstatistiken med ca 10-5, så det visar lite var spelet mest var beläget.

Beröm till hela truppen som luftades idag, där ros o (väldigt lite ris) tas med gruppen i veckan.

Vi visar dessutom med 8-0 i målskillnad, att vårt försvarsspel börjar sitta, detta inkl bra målvaktsspel av Hannah Tegestål idag...igen.

Bra jobbat mot ett fysiskt V Karup, och mot nya mål kommande helg mot BK Astrio, där vi fortsätter testa runt i en trupp där konkurrensen är stor och alla klarar uppgiften....