Akademi / Division 3

Stark seger i Staffanstorp för Eskils Aka
2020-08-24 09:31
Det var med lite anspänning vi åkte iväg till den på förhand tuffa matchen mot Fc Staffanstorp.
Återbud från ordinarie keepern, Hannah gjorde det också än mer nervöst.
Men...
Celina Tannus som ersatte Hannah gjorde en fantastisk insats i målet.

I den första akten gör vi vår bästa halvlek på mycket länge, och skulle redan i den 4:e minuten ta ledningen med 1-0 genom Alma Bertilsson.
Förarbetet signerades Emma Persson o Ellen Roslund som med flera väggpass öppnade upp för Almas friläge.
Ellens sista instick var magnifikt.
Vi fortsatte att trumma på o skapa flera bra chanser, och i minut 30 så skulle Alma göra sitt andra mål för dagen till 2-0.
Några byten pga skador o trötthet gjorde att vi rullade runt på hela truppen o alla gör allting grymt bra.

I den andra halvleken så reducerar Staffanstorp till 1-2 i den 67:e minuten, men det skulle visa sig att vårt enorma arbete försvarsmässigt skulle betala sig o matchen slutade med seger för Eskils med 2-1.

Staffanstorp tryckte på rejält i andra halvlek, och den tuffa vinden gjorde att vi hade lite svårt att freda oss.
Men med hårt arbete så gick det allt vägen denna söndag.

En härlig lagseger med extra plus till Celina Tannus i målet samt för Cajsa Welanders stabila backspel med vinst i alla dueller.(Nja inte i en på slutet men ;)