SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A

Eskilsminne IF - IS Halmia 1-5 ( 0-1 )
Sista matchen innan sommaruppehållet spelades idag på " midsommar" söndagen .
Efter 42 sekunder blåser domaren för straff och 0-1 var ett faktum . Resterande 44 min var det mest kamp och lite målchanser för bägge lagen under 1:a halvlek .
Andra halvlek startar bra då vi får straff i den 47:e minuten och Julia Nyberg Spets förvaltar den säkert till 1-1 .
I denna del av andra har vi ett bra tryck på Halmia och har antal chanser att ta ledningen på , men som det brukar för oss så gör vi inte dessa " enkla mål" som motståndare gör på oss ....
Istället för 2-1  så kommer 1-2 i minut 60 , vi fortsätter att trycka på för en kvittering MEN istället kommer 1-3 !!
Som sig bör ska vi göra både 2-3 och 3-3 på våra chanser men Halmia trycker in 1-4 och fastställer slutresultatet i sista minuten till 1-5 ....
Mot bra lag som Halmia och övriga topplag måste vi bli bättre på att sätta våra chanser , vi gör aldrig dessa " enkla" mål som vi får emot oss . Så känns det just nu , vi får inget gratis medans vi bjuder på för enkla mål och chanser till de lag vi möter .
Nu stundar ett uppehåll innan vi besöks av Ölänningarna Färjestadens Goif den 29/7 .
Följ Eskilstjejerna i Gothia Cup , F18 grupp 9 !! Gärna "live" eller på Gothias hemsida/app .

1-1 min 47 Julia Nyberg Spets .
IFÖ Bromölla - Eskilsminne IF 2-4 ( 1-2)
" Mitt i veckan " match borta BRUKAR ej vara Eskilstjejernas favorittillfälle att spela matcher på  !!
Efter 5 torsk, dock 3 st uddamålsförluster 2-1 mot bra motstånd har sina spår hos spelare , tränare och andra klienterier !
I sådana tider gäller det bara att spotta i nävarna , kämpa och mottaga positiva stöttningar så löser det sig till slut .

Genom åren så har vi trots allt haft det " lätt" mot Bromölla OM man tittar på slutresultaten , de har ett  antal bra tjejer som kan ställa till det om man inte är vaksam .
Trots vi har en stor trupp i Div 1 laget ( för stor tycker vissa ) så hade vi bara 14 spelare tillgängliga igår av 24 st !!  
Sjukdomar och jobb är inget vi råda mot men ack så skönt med en 3 poängare igår ....
Vi startar matchen kanonbra med bra press och högt bolltempo och då resulterar det sig ofta offensivt .
Jasse gör 0-1 i minut 7 på ett lobbskott . Jasse prisades av Bromölla sponsor till matchens lirare , grattis Jasse !!
Bromölla får en inåtskruvad hörna som de förvaltar bra med en nick i mål i den 13 matchminuten .   
Snabbt efter det tar Eskil ledningen igen på vänsterskott utifrån av Josefine " Nore " Norberg , minut 16 .
Övertaget för Eskil består resten av halvleken och vi har ett antal chanser att utöka ledningen på . 1-5 i paus hade varit mer rättvist synat med mina gul/blå randiga ögon ....!
Vi har full koll på matchen i andra halvlek och minut 57 får vi en straff som Julia Nyberg Spets sätter "säkert" till 1-3 .
Det händer mycket efter detta där en Bromölla ledare avvisas och en kort stund efter det  åker deras mb på sitt andra gula och får syna det röda kortet . Efter att Jasse satt sitt andra mål och 1-4 i minut 73 punkteras matchen känns det som .
Sista som händer är att Bromölla slår en bra frispark i ribban och de hugger på returen som resulterar i reduceringen 2-4 i matchminut 89 !!
Härlig och god stämning i eskilslaget där samtliga 14 gör det  jobb  som krävs för att vinna en fotbollsmatch .
Träning ikväll torsdag och Halmia hemma på söndag sedan tar vi ett litet sommaruppehåll .

0-1 min 7 Jasmine Hansen 
1-1 min 13
1-2 min 16 Josefine Norberg
1-3 min 57 Julia Nyberg Spets ( Straff ) 
1-4 min 73 Jamine Hansen 
2-4 min 89 
 
Stattena IF - Eskilsminne IF 2-1 ( 2-1)
Säsongens första derbymatch av två detta år ! 2 lag som inte haft några lyckade resultat på den senaste månaden . 
Ett derby brukar innebära spänning , tuffa närkamper , hets och inställning på hög nivå .
I mitt tycke tyckte jag det var ett mediokert derby där Eskils började bäst och tog rättvist ledning efter 15 min av Linnea Tapper. 
I minut 23 och 26 gör Stattena både 1-1 och 2-1 på 2 st frisparkar och resultatet stod sig matchen ut .
2 matcher kvar innan ett uppehåll tar vid och de fina gröna gräsmattorna lägger sig i " matchdvala  "  !!??!!? 

0-1 min 15 Linnea Tapper 
Eskilsminne IF - Asarums IF 1-2 ( 0-2 )
4:e " torsk " i rad !! Söndagens match mot serieledarna Asarum resulterade i en uddamålsförlust .
Tycker vi startar matchen bra och har ett ypperligt bra läge att ta ledningen men tyvärr fick vi inte in bollen i mål efter ett snyggt anfall med ett inlägg från höger . Istället får Asarum göra både 0-1 och 0-2 alldeles för enkelt  i minut 15 o 20 !!
Andra halvlek startar bra och vi lyckas reducera tämligen tidigt i minut 51 där Carro sätter in bollen i mål efter en nickskarv av Nore . Vi har många bra chanser i andra halvlek till att kvittera men det blir tyvärr inga fler mål gjorda av oss denna söndag . Sista 10 min chansar vi med en extra forward då vi gick ner på en 3 backslinje för att sätta högre press och chansa på ett mål . 
Ska också tilläggas att Asarum har antal bra chanser i andra att " punktera " matchen till deras fördel , men vi försvarar oss bra + Lina gör några avgörande räddningar . Asarum fick sin revansch från förra säsongen då vi knep alla 6 poängen i mötena . Nu gäller det att " studsa"  tillbaka och göra allt för att vinna det tuffa derbyt på lördag mot Stattena . 

1-2 min 51 Caroline Kristensen 

Hammenhögs IF - Eskilsminne IF 4-1 ( 3-1 )
Tuff bortamatch på Österlen väntades denna helg .
Vädret från föregående helg var som bortblåst och denna regniga söndag med 13 graders värme så kändes det som en halvdassig aprildag !
Hursomhelst får vi en drömstart i första matchminuten där Merima A tofflar in 0-1 på en hörna ! 
Sedan var det slut på det roliga .... vi är för ängsliga och gör nästan  allt  för svårt och sätter oss i onödiga situationer .
Det uppstår farliga chanser för våra motståndare på våra egna misstag som ej behöver uppstå OM vi gör det enklare och börjar " tänka " fotboll .
Hammenhög går upp till 3-1 innan domaren blåser halvtidsvila .
3 byten görs i minut 58-60 för att få till lite förändring och hopp om att  matchbilden ska förändras .
Matchen slutar 4-1 efter att Hammenhög punkterat matchen med en straff i 85:e minuten .
I samband med straffen får Emma A sitt andra gula kort för 2 hands som renderar i ett rött kort .
Gult nr 1 skyddar hon sitt ansikte då bollen ändrat bollbana , gult nr 2 " bröstar " hon bollen där domaren ser det som hands ..... straff och rött kort . Givetvis tufft för Emma som blir avstängd nästa helg pga " oskyldiga " händelser i denna match . Men regler är regler och domaren bestämmer !! 
Sedan att en glidtackling med 24 dobbar i knähöjd inte ens blir frispark utan de kör på en fördel av bollen som rinner av planen är mildare än dessa eviga handstolkningar förundrar mig ......  
Hur som helst så är det bara till att ladda om batterierna och se till att vända trenden och försöka vinna nästa match . 
Det är bara att vara positiv och att jobba hårt så löser vi detta tjejer .

0-1 Merima Alibasic minut 1
Eskilsminne IF - Borgeby FK 1-2 ( 0-1 )
Olidlig hetta att spela och döma fotboll i , avundas ej dessa som skulle göra upp om poängen i lördags !
Matchen börjar med att det svänger fram och tillbaka men med ett litet övertag för Borgeby i boll+spelövertag .
Hetaste chansen i början har Eskils via Julia NS som skickar iväg en projektil i ribban som tyvärr studsar fel sida om mållinjen och ut på planen igen , den var värd ett bättre öde . 
Istället är det Borgeby som tar ledningen med 0-1 i matchminut 20 , och därefter är gästerna lite bättre och har bollen mer än Eskils framtill halvtidsvilan befriar samtliga till vila o  vätskepåfyllning .
Andra halvlek lullar på i hettan i ungefär samma tillställning som i 1:a halvlek framtill matchminut 58 då Eskilstränarna beslutar sig för att göra 3 byten på 2 minuter för att få in en " vitamininjektion " !
Istället tar Borgeby  ledning ledning med 0-2 i minut 62 . Men med 3 fräscha spelare borde Eskils få upp ett lite bättre  tryck på Borgeby och i den 76:e minuten offrar sig Merima och trycker in reduceringen till 1-2 .
Genast minuten efter 1-2  har återigen Eskils ett gyllene läge att kvittera till 2-2 men Borgebys MV gör en fantastisk benparad och kvitteringen uteblir ( Se matchbilder på www.bildburken.se ) !!    
Tyvärr hinner de gul/blå tjejerna inte med mer innan domaren blåser sin avslutningstruddelutt ......
Kommande vecka har vi 3 träningar innan Hammenhög ska gästas på sön 4/6-17 .
Nu jobbar vi på inställningen , vårat grundspel och vårt fysiska spel  + att vi stöttar oss för/med varandra så löser vi vår tillfälliga svacka till något positivt .

1-2 Merima Alibasic min 76 

Väl mött i veckan . 
Skurup - Eskilsminne IF 4-0 ( 2-0 )
Eftersom jag ej var på plats i Skurup denna söndag så skrivs det inget stort referat om matchen !
Som resultatet visar var det Skurup för hela slanten denna söndag .
Bryt ihop och låt veckans 3 träningar vända tillbaka humör och inställning till på lördag 27/5 då Borgeby kommer på besök 


Eskilsminne IF - Glimåkra IF 3-0 ( 1-0 )
Soligt , varmt och den obligatoriska blåsten på Västergårds IP bjöd in på match mellan 2 st obesegrade lag i serien .
Glimåkra gästade Vip med en derbyseger mot Bromölla i bagaget där Sofie Andersson var en stor segerorganisatör enl media .
Våra egna Eskilstjejer besegrade " spöket " Lörby på bortaplan senaste helgen med en gedigen laginsats . 
Inför dagens match så fick vi klara oss utan vår högerback Matilda Eriksson som i veckan haft känningar i en kroppsdel mellan 0 cm och ca 1,6 m på henne ! 
På uppvärmningen " kastade " även JC in handduken och tränarna fick snabbt omorganisera backlinjen innan domaren blåste igång matchen .
Väl igång så känner lagen på varandra fram o tillbaka innan Lana i ca 20:e minuten förvaltar ett friläge och kallt lägger in 1-0 . I samma veva gör motståndarna ett tidigt byte på deras väl omtalade forward från förra omgången , ett stort bandage på baksida  lår tyda på en bristning/sträckning !?!?! 
I 2:a halvleks uppstart stormar Glimåkra fram och sätter press på Eskil i ca 10-15 min utan att få till den " den där " farliga chansen till kvittering .
Eskils starka försvarjobb visar sig vara övermäktiga Glimåkra idag och släpper ej till något som oroar Lina J i Eskils målet .
I minut 71 ställer tjejerna om och Lana  får en djup löpboll på kanten och kommer snett in och avslutar som mv räddar , men på returen trycker Jasse in 2-0 . 
Samma Jasse får i minut 84  en djupledsboll och fri med Glimåkras mv chip/placerar i slutresultatet 3-0 i bortre gavel .
Ett härligt jobb av Eskilstjejerna i försvar med snabba omställningar samtidigt som de  håller sig till tränarnas matchplan ger dem säsongens 4:e seger och delad serieledning med Asarum .
Nu går vi in igen speciell tränings/matchvecka med DM på onsdag och Skurup borta på söndag .

1-0 Lana Ademi min 20 
2-0 Jasmine Hansen min 71 
3-0 Jasmine Hansen min 84 


Lörby IF - Eskilsminne IF 1-2 ( 0-0 )
Säsongens varmaste och soligaste dag styrde Bergkvara bussen mot Lörby strax utanför  Sölvesborg . Lörby som inlett seriespelet med 3 förluster och var garanterat sugna på sin första vinst . Eskilstjejerna har vunnit sina 2 inledande matcher i serien och ställdes nu inför denna tuffa uppgift borta mot " spöket " Lörby ! Samtidigt som tjejerna stod över senaste helgen var vi lite osäkra på om tjejerna var ringrostiga pga utan match på 14 dagar . Oddsen är/var verkligen mot oss idag då Eskilsminne ej vunnit mot Lörby i de 5 senaste matcherna i " modern" tid !! Kvalmatch upp i div 1 för 4 år sedan åkte vi på däng med 0-4 hemma på Vip .... de 2 senaste årens matcher ( 4 st ) har vi ej heller lyckas vinna mot Lörby . 

Huvudtränare Ashe befann sig i London denna dag och överlät  denna tuffa uppgift att coacha laget till Tage och Weine .
De sista dagarna innan match hade mv Lina J varit magsjuk men kände sig bra inför resan till Lörby , samtidigt känns det tryggt att ha 2 st bra mv i truppen . Väl framme kastar Lina J in handduken efter antal " uppkastningar " på bussresan ......Matilda Waldt som även hon varit illamående och varit på massage under lördagsmorgonen för sin onda rygg tar på sig sina handskar och gör säsongsdebut i div 1 i år . 
Den första kvarten är det bara Eskil som styr och dominerar matchen och har ett par bra " halvchanser" . Tjejerna följer matchplanen och löser uppgiften själv på planen då Lörby kör med 3 centrala mittfältare och har koll på deras snabba anfallare . I matchminut 57 tar Lörby ledning med 1-0 på en ruskig fin/hård frispark i krysset .
Men tjejerna revanscherar sig snabbt och i minut 60 kvitterar Josefine N till 1-1 på en hörna . Efter kvitteringen tar Eskil över matchen  totalt i både chanser och fysik . Det är gott att se att försäsongens tuffa fys och löpträning ger resultat i slutet av matcherna .
Merima A har bytts in i matchen med uppgiften att hitta några goa passningar som kan öppna Lörby försvaret och att " hålla " i bollen och värdera situationerna . Det blir precis som planerat då Merima serverar Kapten Maja O en smörpass i straffområdet , Maja bara lägger den vidare snett inåt till en frispringande Lana A som snyggt " benskyddar " in segerbollen till 1-2 i minut 87 !!
Go och härlig stämning i detta lag , tjejerna som varje vecka kämpar på träningar om att ta plats i helgens 18 manna trupp 
Nu väntar 3 st träningar innan nästa tuffa uppgift då Glimåkra kommer på besök till Vip kommande helg .

1-0 min 57 
1-1 min 60 Josefine N 
1-2 min 87 Lana A 

Eskilsminne IF - IFÖ Bromölla 5-2 ( 2-1)
Solig lördags eftermiddag på Västergårds IP kom nykomlingarna IFÖ Bromölla på besök ! 
Gästerna fick sin premiär i omg 2 på bortaplan mot Eskilsminne eftersom Husie IF lämnat serien och därav stod Bromölla över omg 1 .
Det blev en varsin halvlek i med o motvind för lagen där Eskils öppnade bäst och tog ledningen redan i första ( 1) matchminuten genom Linnea R som lugnt rullade in Lanas inspel från kanten . 
2-0 kom efter 13 min då Josefine N lägger in bollen i nät ensam med målvakten efter passning från Matilda E .
Direkt efter det har vi en dubbelchans att utöka till 3-0 men stolpen var i vägen och returen sköts över .
Bra start i motvind men i minut 21 kommer 2-1 på en snabb kontring av Bromöllas Nadja A som kommer fri efter en nicktouch av Eskilsspelare och gör inget misstag .
Direkt efter halvtidspaus får Eskils en hörna som Julia Nyberg-Spets skruvar in direkt i mål ( medvinden eller Julles känsliga fot ??) 3-1 iaf på tavlan .
3-2 görs av nr 21 Nadja A på ett liknande sätt som sitt första mål , sprintar genom i djupled och lägger in bollen i bortre hörn .
I mina " färgade" blå/gula ögon är det Bromöllas 2 heta chanser under 92 minuter som resulterar i mål .
4-2 i min 80 görs av Jasse H som stöter/lägger in bollen efter inspel från Lana Ademi .
5-2 i min 88 görs av Lana A på ett friläge mot mv framspelad av Josefine N 
Summa sumarum så har Eskil full koll på matchen mot nykomlingarna  Bromölla idag  , det som är en smolk i bägaren och " förstör" en fotbollsmatch är den tråkiga kraftiga vind idag på Västergårds IP . Men det är lika för alla och bara gilla läget och göra det bästa av situationen .
Nästa helg " står vi över " då vi skulle mött Husie , men det ger oss 6 träningar och förbereda oss på nästa match som är mot Lörby borta .
1-0 Linnea R
2-0 Josefine N
3-1 Julia Nyberg Spets
4-2 Jasmine Hansen 
5-2 Lana Ademi 
Färjestadens Goif - Eskilsminne IF 0-1 ( 0-0 )
Säsongens längsta bortamatch i premiären på en " knutig " långhårig gräsmatta i byvindar och + 2 Celsius i luften + snöinslag .... Då vill man bara  drömma sig tillbaka till Italien och träningslägret i solsken med 25 + grader !!! 

Matchen blir en kamp med några få målchanser där Eskils har ett bra friläge och ett skott i stolpen . Över de 90 minuterna så känns vi som det bästa laget på planen och har bra koll på motståndarna .
Nyckeln till övertaget är att vi är lite bättre på antal positioner på planen och i medvinden i 2:a halvlek har Eskil mest boll och i den 80:e minuten får Maja A bollen på ett inspel från kanten där hon vänder bort och trycker  sin back ifrån sig samtidigt som hon placerar in segermålet 0-1 i bortre hörnet .

Det kommer bli tufft för många lag i serien att plocka poäng på Tallhöjdens IP , vi lyckades iaf  med att bärga alla 3 och är mega nöjda + att den 4 H långa bussresan hem till Hbg och Skåne känns så mycket skönare med en premiärvinst  på bortaplan .
3 nya träningar i kommande vecka innan Bromölla kommer på besök på Västergårds IP lör 22/4 .
0-1 min 80 Maja Ahlm 

IFK Värnamo - Eskilsminne IF 3-1 ( 3-1 )
Sista träningsmatchen inför serien blev mot Värnamo som spelar i mellersta div 1 och är ett lag som vi ej mött på många år . Bägge lagen stod utan motståndare inför denna sista matchhelg innan serien drar igång , så det passade ypperligt att matcha mot varandra . Tyvärr hade Eskils inte möjligheten att ha hela sin trupp intakt för match denna lördag , men det är ju skönt att vi i år 2017 har en trupp på 25 spelare att tillgå . 
Hur som helst börjar vi piggt och lyckas göra 0-1 i min 6 genom Jasse Hansen , snabbt replikerar Värnamo och kvitterar omgående  till 1-1 . 
Första 10-15 min  är vi med och har pigga ben , sedan tar Värnamo över och går upp till en 3-1 ledning innan pausvilan kommer . 
Vi är slarviga i försvarsarbetet och känns allmänt sega och loja i matchen . Vi hoppas på att orsaken är att vi numera tränat på naturgräs i 14 dagar o därav känns benen tunga och sega .
I andra halvlek startar vi oxå bra i 10-15 min för att sedan falla tillbaka och låta Värnamo ha det mesta av spelat . Med lite flyt hade vi kanske fått chansen  göra något mål till i matchen på de lägen vi skapar . Samtidigt har oxå Värnamo chanser att utöka sin målskörd .
I kommande vecka har vi 3 träningstillfällen att slipa på detaljer , bli lättare o  piggare i ben o knopp !!! 
Under påskafton ( märklig dag att lägga en match ....) så åker vi på seriens längsta bortamatch och besöker Färjestadens Goif på Öland i seriepremiär !! 
0-1 min 6 Jasmine Hansen 
IFK Örby - Eskilsminne IF 1-5 ( 0-4 )
Träningsmatch i Västergötland mot IFK Örby som spelar i mellersta div 1 serien , för 3 år sedan spelade vi i samma serie men efter omläggningar och nytillkomna lag tillhör vi olika geografiska serier ! 

IFK Örby öppnade med en " tokpress" de 10 första minuterna men lyckades väl inte skapa några allvarliga målchanser . 
Eskilstjejerna följde planerad matchplan och " rullade" runt bollen i backlinje , mittfält och höll bollen  inom laget .
Efter ca 25-30 min faller motståndarnas press och Eskilstjejerna bygger anfall efter anfall och har full kontroll på matchen .
Många snygga kombinationer med instick och " klackpass"  tar Eskil ledning i den 26:e minuten med 0-1 och trummar på och går fram till 0-4 innan halvtidsvilan kommer ! 
4 byten i paus görs då Mv Lina J ersätts med Matilda Waldt + 75% av backlinjens startspelare går ut och gör plats för 3 nya hungriga ersättare .
Linnea Lejon , Matilda Eriksson och Emma Andersen kommer ut och njuter av den sköna solen ( Äntligen vårvärme ) 
In på planen kommer Johanna Malmlöf , Emilia Jönsson och Hanna Hallström och styr upp backlinjen i 2:A halvlek tillsammans med Linnea Tapper . 
2:A halvlek fortsätter med med att Eskilstjejerna för och kontrollerar matchen . Vi har många bra chanser att öka på vår målskörd i matchen på både frilägen , hörnor men det vill sig inte förarens Kujtime Kurbogaj ser att hemmalagets mv står lite långt ute och med ett precisions skott från 35 meter lägger in 0-5 i min 73 .
Örby har ett bra läge att göra sitt första mål men en insida på stolpen hjälper oss att avstyra det läget .
I den 85:e min kom iaf hemmalagets mål direkt på en slagen hörna och fastställer matchens resultat till 1-5 .
Dessförinnan har Eskil gjort 2 byten till då Lana Ademi går ut i min 60 och gör plats för Ellen Pigg som löpare på vänsterkanten .
I min 80 går kapten Maja Olofsson ut och Josefine Norberg kommer in de sista 10 minuterna .
Nu tränar vi måndag 27/3 och sedan väntar träningslägret som startar tidigt onsdag morgon då vi beger oss till Kastrup och flyger därifrån till Milano/Bergamo AirPort . Onsdag till sen söndagkväll spenderar vi i Garda och finslipar detaljer och stärker lagkänslan .

0-1 min 26 Jasmine Hansen 
0-2 min 29 Lana Ademi 
0-3 min 34 Jasmine Hansen 
0-4 min 37 Julia Nyberg Spets 
0-5 min 73 Kujtime Kurbogaj 
1-5 min 85 
IF Böljan - Eskilsminne IF 1-1 ( 1-0 )
1-0 min 12
1-1 min 75  Linnea Lejon

Försäsongens tuffaste uppgift , elitettanlaget IF Böljan på bortaplan !!
Böljan startar matchen väldigt tydligt med att vara avgörande i nästan allt . En förlupen felpass på mitten straffar oss och Böljan tar ledningen med 1-0 på ett långskott .
Eskilstjejerna jobbar sig in i matchen och tempot som är mycket tuffare än tidigare matcher .
Vi skapar ett par bra chanser innan halvtidsvilan kommer .
1 byte i paus , 2 byten i matchminut 60 och sista bytet i minut 70 .

Kvitteringen kommer på hörna i minut 75 då nyförvärvet från Vadstena Linnea Lejon nickar snyggt in sitt första mål i Eskil.
I slutskedet av matchen har Eskil chanser att avgöra matchen med ett skott i stolpen och ett strax utanför .
3 träningar i kommande vecka , IFK Örby borta på lördag och vi närmar oss träningslägret  den 29/3 .
Eskilsminne IF - Glimåkra IF 0-1 ( 0-0 )
Match nr 2 denna helg blev en tempohöjare med mer fysiskt spel mot de andra träningsmatcherna som vi spelat när förra årets seriesegrare Glimåkra kom på besök ! Det fanns målchanser åt bägge hållen under dagens match och med mina gul/blå färgade ögon var vi värda minst oavgjort anser jag . 
Denna helg har många fått 90 minuter till skillnad från de tidigare matcherna som spelats då Eskils tjejerna har gått runt på många spelare och många byten har gjorts  . Nu spetsas matcherna o konkurrens till för att få in en " stomme" i de kommande startelvorna .
Vi fortsätter med vår tuffa och tunga försäsongsträning och till helgen åker vi till Falkenberg och matchar mot det nya Elitettan laget Böljan . IOM helgens Goa vårväder känner man att vi närmar oss härligare tider med sol o värme ! 
2 träningsmatcher och 2 träningsveckor kvarstår innan vi beger oss iväg på träningsläger onsdagen den 29/3 .
Håll ut och kämpa på Eskilsbrudar .

Eskilsminne IF - IK Wormo 3-0 ( 0-0)
Denna helg har vi  2 st matcher , först ut idag lördag har vi ett gäng tjejer mot IK Wormo . Imorgon ställs resterande tjejer mot seriekollegan Glimåkra .
Strålande vårsol och ett vindstilla Västergårds IP gör så man blir glad , och äntligen känner man att vi går mot varmare tider .

Eskils tjejerna gör en bra och stabil insats och låter inte Wormo komma till några större farligheter idag .
Mycket boll inom laget,  bättre ork och styrka resulterar att Eskil gör sina mål från matchminut 75 till 81 och tar en seger med 3-0 idag . 
1-0 Nova LH 
2-0 Ellen P 
3-0 Jasmine H 
Eskilsminne IF - Nättraby Goif 2-2 ( 2-1)
X laget ?!?! 
4:e matchen  av 4 som blir oavgjord , 2-2 mot Nättraby .
1:A halvlek är stabil och bra med stort bollinnehav och bra positionsspel .
1-0 av Lana Ademi 
2-0 av Maja Ahlm 
Tidiga byten på Linn S och Matilda E , småskavanker som ej äventyras då vi har en bred bänk .
I halvlek byts mv och 6 st utespelare för att ge speltid till så alla  i dagens trupp .

Bara att fortsätta på den inplanerade försäsongen och kommande helg är 2 matcher inbokade , lördag mot Wormo och Glimåkra på söndagen .
Vecka 11 fortsätter vi med fotbollträning mån o ons inklusive Moffes fys ! Torsdagen är Olles kväll med er .

Eskilsminne IF - Uppåkra 2-2 ( 1-1)
Tredje träningsmatchen , tredje oavgjorda resultat , tredje uppställningen .
Fortfarande obesegrade !
Dagens match spelades med ett stort bollinnehav utan att få till det sista : Mål .
Ett nytt/alternativt  spelsystem testades idag för tjejerna mot ett bra kämpande Uppåkra som resultatmässigt inte passar Eskilstjejerna .
2016 respass ur DM mot Uppåkra är det som tankarna förs mot ......

1-0 gjordes av Kujtime K på en snygg frispark .
2-2 kvitteringen kom från Merima Alibasic fot som.placerade in ett " snett inåt/bakåt pass " ! 

Sportlovet har sitt slut och vi är tillbaka i vanliga gängor igen nästa vecka . Dax att steppa upp oss i match och träning när nya matchmotståndare vankas framöver .
Träning som vanligt mån , ons , torsdag med match till helgen mot Nättraby .
Glöm inte samlingen efter måndagens  träning i VIP kök och helgens uppgifter under Futsal SM .
Eskilsminne IF - Hittarps IK 1-1 ( 0-1)
Söndag 19/2 och den 2:a träningsmatchen för säsongen för Eskilsminne Dam A .
5 st till som gör träningsmatchdebut för 2017 samtidigt som 6 st ej är med i truppen från förra helgen .
Nya tjejer som startar från förra helgens match och snart har vi " luftat " hela truppen sånär på 3 st !
Titti är fortfarande sjuk samtidigt som Josefine N och Kajsa A dras med skador och är ej redo för matcher !

Hittarp tog ledningen efter 14 min på en snygg omställning med spelvändning som Hittarps nyförvärv från Stattena  Isa Aguilar inte gör något misstag på  , 0-1 håller sig halvleken ut där Eskils tjejerna inte riktigt kommer in i matchen trots stort bollinnehav och några målchanser där avsluten inte var de mest lyckade denna dag .
Halvlek och antal byten som är planerade infinner sig !
I andra halvleks inledning skickar Maja Olofsson iväg ett lobbskott som dimper ner bakom Hittarps mv !
1-1 i min 50 .
Resterande tid av halvleken så tränar Eskils på anfallsspel mot ett försvarsspelande Hittarp som håller sitt mål  fritt från insläppta mål !
Stort bollinnehav för Eskils som ej renderar i några mål trots många chanser och avslut under söndagens träningsmatch är facit för dagen ur vår synvinkel .
Vecka 8 tränar vi på som vanligt och till kommande helg vankas ny träningsmatch.      
Eskilsminne IF - Växjö BK 4-4 (3-1)

Mål : Linn Strömberg 1 , Maja Olofsson 1 , Jasmine Hansen 1 , Ida Johansson 1 

På ett blåsigt Västergårds IP välkomnades Växjö BK till för oss 2017 första träningsmatch !
Dagens lag ( 14 + 2 mv ) plockades ut efter träningsnärvaron så här långt in på säsongen .

Växjö BK startade matchen med 2 st chanser på ca 2 min innan Eskils " vaknade " till och fattade att  det är match idag .
Efterhand kom tjejerna in i matchen och med många bra kombinationer i anfallsspelet gjorde så att Eskil gick från 0-1 till 3-1 i 1:a halvlek . 

Som sig bör används dagens  alla spelare till att spela träningsmatchen och många byten görs och någon får en " ovan " position !
Sammanfattningsvis så gör vi efterhand en stabil och bra 1:a halvlek  för att vara årets första match. I dessa tider är det många sega/tunga ben och huvuden. 

Ny vecka , 3 nya träningar innan det matchas till helgen mot Hittarp och Södra Sandby !
Iom det är sportlovshelg så kan det bli lite blandning av spelare för att till 2 st matcher .