Segertåget rullar vidare
2019-08-18 06:47

Eskils segertåg rullar vidare. Det blev en relativt bekväm lördag eftermiddag när Eskils tog emot Karlskrona FF på Västergårds IP och vann komfortabelt med 3-0 efter paussiffror 2-0. Rebecka Johansson inledde målskyttet och sedan tog Maja Olofsson vid med två baljor. Det var en nöjd och behärskad tränare Izet Kaljic som summerade matchen så här..

Grattis till en ny seger! 3 mål på fasta situationer. Är det något som gnuggats extra i veckan ?

-Tack! De senaste två-tre veckorna har vi lagt en hel del tid kring fasta situationer - på träningsplan och teoretiskt. Vi har alltid haft en bra grund men de senaste veckorna har vi kunnat träna och diskutera detaljer och det har gjort skillnad. Vi har många bra huvudspelare och vi känner att vi kan utnyttja detta än mer. Två mål mot Hammenhög och tre nu mot Karlskrona på fasta situationer är en bra utdelning av vårt hårda jobb som vi gjort på senare tid

Hur ser du på dagens prestation? Är det ngt du är speciellt du är nöjd med?

-Vår andra halvlek har sina positiva sidor. Vi kontrollerar matchen ganska väl med ett bra passningsspel och långa anfall. Vi blir också tydligare i vårt försvarsspel och bortalaget har inte många avslut mot vårt mål sista fyrtiofem. Vi är lite besvikna med vår prestation i övrigt men samtidigt tar vi med oss att vi har en hög lägstanivå - något vi jobbat aktivt med att förbättra under hela året.

I andra halvlek kände vi i publiken som att ni bevakade resultatet ?

-De senaste veckorna har vi tränat en hel del på att värdera när vi ska behålla bollen och när vi ska försöka slå riskpassningar för att komma till avslut. I andra halvlek ville vi ha längre anfall för att trycka ner motståndaren. Då dom fick lite väl mycket tid med boll i första halvlek. Nu kunde vi vinna tillbaka bollen enklare i och med att vi hade längre anfall och fler spelvändningar. Samtidigt som vi ändå lyckades vinna andra halvlek och skapa några farliga målchanser.

Hur ser veckan ut som ni har framför er?

-Veckan följer rutinerna. Vi pressar oss själva för att bli ännu bättre och för att komma väl förbereda till nästa kamp. Nu har vi full fokus på förberedelserna till Färjestaden-matchen. Vi ser redan fram emot den matchen!

Eskils damer möter MFF2024-01-26 09:29
Tung förlust i Värnamo2023-06-18 18:40
Eskils bäst i DM-derbyt2023-06-14 22:44
Dags för revansch2022-09-09 18:29
Eskils tog ny 8-0-seger2022-06-12 19:47
Bokslut mars2021-04-05 12:39
Bokslut februari2021-03-06 08:44
Bokslut januari2021-01-31 03:00