Eskils vinner toppmötet mot Hammenhög
2019-08-11 12:32
Det var på pappret en av årets svåraste bortamatcher som väntade Eskilsminne IF under lördagen. Hammenhög stod som värd när de gulblåa kom på besök och sökte revansch efter vårens förlust på Västergård. Och Eskilstjejerna skulle få sin revansch!

Matchen startade i ett högt tempo med två bollskickliga lag. Sakta men säkert så tog dock Eskil över kommandot. Tjejerna vann fler dueller i defensiven och i offensiven hittade laget fina ytor att anfalla i. Ett snabbt kortpassningsspel mixat med lika kvicka kontringar skapade stora problem för hemmalaget.

Den offensiva fyran med Nova Karlsson, Johanna Olsson, Sanna Nilsson och Emma Petrovic var heta för dagen och svårfångade för Hammenhögs backlinje. I minut tjugo så fångar Emma upp en retur och dunkar in 1-0. Därefter blir det lite av en islossning för de gulblåa. Nio minuter efter ledningsmålet så står Johanna för en högklassig individuell prestation när hon tar sig förbi två HIF-försvarare och placerar in 2-0.

Med fem minuter kvar av första halvlek nickar Rebecca in trean på en fint slagen hörna och kort därefter spurtar Nova förbi hemmalagets normalt stabila försvar och bredsidar in 4-0. Eskils gör en av säsongens bästa halvlekar och går till vila med en rättvis och trygg ledning.

Andra halvlek blir jämnare. Hammenhög ger inte upp och försöker ta sig in i matchen men Eskils spelar av andra halvan av matchen med bra kontroll på händelserna. Hemmalaget gör ett snyggt mål med ett otagbart skott utifrån. I slutet av toppmötet kliver Rebecca fram igen och nickar in 5-1! Eskils visar styrka i en tuff bortamatch. Ersättarna som alla kommer in i matchen, bidrar med bra energi och hjälper laget att få kontroll på kampen i de få perioder som HIF hade övertag.

Sammanfattningsvis en riktig bra laginsats från Eskilsminne IF. Bra anfallsspel och en härlig variation med snabba omställningar men också ett tryggt kortpassningsspel. Tjejerna visar hur stor utveckling de haft sen vårens möte med Hammenhög.

Nästa match för Eskils Dam blir hemma på lördag – när Karlskrona FF kommer på besök.

Eskils damer möter MFF2024-01-26 09:29
Tung förlust i Värnamo2023-06-18 18:40
Eskils bäst i DM-derbyt2023-06-14 22:44
Dags för revansch2022-09-09 18:29
Eskils tog ny 8-0-seger2022-06-12 19:47
Bokslut mars2021-04-05 12:39
Bokslut februari2021-03-06 08:44
Bokslut januari2021-01-31 03:00