Matchnummer: 137000073
Samling:18:00
Förlust i genrepet trots stort spelövertag
2021-06-01 22:42

Eskilsminne IF förlorade tisdagens träningsmatch mot gästande Kristianstad med 0-1 (0-1). Ett resultat som inte motsvarade händelserna på planen men denna småkyliga kväll på Harlyckan var det som förgjort att få dit bollen bakom Kristianstads målvakter. Två rejäla stolpskott och ett halvdussin högkaratiga lägen blev facit av anfallsspelet.

Eskils inledde matchen i ett virvlande tempo. Anfallsvåg efter anfallsvåg och inom tio minuter hade laget vaskat fram fyra hörnor. På den fjärde nickade så mittbacken William Nilsson in 1-0 trodde alla. Han kom högt flygande och tryckte dit bollen.

Men domaren hittade något ojuste i hopen av spelare framför mål och dömde bort målet.

Efter det så föll Eskilsspelarna ner i banan. De lät Kristianstad ta över pressen. Dock utan att egentligen skapa något farligt förrän i den 21 minuten då man rullade upp Eskilsförsvaret på högerkanten och Kasper Månsson avslutade mycket snyggt till 0-1.

Under resten av första halvlek hade Kristianstad mycket boll utan att åstadkomma speciellt mycket. Eskils hade en kvitteringschans i den 25 minuten men Emil Åbergs skott gick över efter en bra omställning.

Efter paus tog Eskils över matchen helt. Patrik Ingelsten bytte in Filip Lundeberg och Jesper Lundborg i paus, Yonathan Getachew och Jesper Larsson klev av.

Efter 61 minuter fick 16-årige Hampus Stoltz komma in istället för Lucas Ohlander. De nyinbytta gav mer energi åt matchen och pressen mot gästernas mål var rejäl.

Alla närvarande var beredda att signalera för kvittering i den 70 minuten men Filip Lundebergs stenhårda avslut tog i stolpen. Innan dess hade Hampus Stoltz ett bra läge men hans avslut gick rakt på målvakten.

Eskils bytte även in Noor Jassem och Max Persson då Emil Åberg och Casper Seger gick av. De båda P19-spelarna klev in direkt och var totalt respektlösa i sina debuter.

Innan slutsignalen hade Jesper Lundborg ett jätteläge men hans nick gick utanför. Även Filip Lundeberg avslutade bra men målvakten räddade.

Matchen slutade 0-1 och besvikelsen var stor hos hemmaspelarna.

- Man behöver inte vara för besvikna. Matchen gav vissa tydliga besked som vi ska utveckla inför premiären. När vi vågade vara offensiva skapade vi en bra press på Kristianstad, sa Patrik Ingelsten.

- Vi gjorde mycket som var rätt men en del var mindre bra. Nu jobbar vi på och kommer väl förberedda till premiären mot Västra Frölunda på lördag, konstaterar han.

Bild: Bildburken.se