SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Herr A
Ullareds IK
1 - 2
Eskilsminne IF
Ullareds IK1 - 2Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 oktober, 13:30
Plats:Hedevi 1
Tävling:
Matchnummer: 000026235
Samling:12:30
Välförtjänt uddamålsseger för Eskils
2021-10-24 17:09

Utan att man spelade en av de bästa matcherna för säsongen kunde Eskilsminne IF tämligen smärtfritt kontroller hemmalaget Ullared. Visserligen blev det en uddamålsseger - 1-2 (0-1) - men tränare Patrik Ingelsten menade att laget inte minst under sista fasen av matchen skapade så många chanser att det borde blivit några mål till i utdelning.

I våras tappade Eskils onödigt två poäng hemma milt ett superdefensivt Ullared. Revanschen kom uppe i Halland på söndagen.

- Vi spelar långtifrån vår bästa match för året men vi vann helt välförtjänt. Vi kan betydligt bättre rent tekniskt. Vi var inte heller lika aggressiva som vanligt och fick inte pressen att fungera som den skulle, säger Patrik.

Eskils tog ledningen i den 34 minuten. Laget fick en frispark strax utanför straffområdet och medan hemmakeepern höll på att styra upp hur muren skulle gå gick signalen och Lucas Ohlander uppfattade detta och slog bollen snabbt till Emil Åberg som dunkade in 0-1 och sitt 12:e mål för säsongen.

Ullared kvitterade i 48 minuten men det målet borde inte godkänts menar Patrik Ingelsten.

- De fick en hörna och en av deras spelare satte en armbåge i huvudet på Jonatan Persson. Domaren såg inte detta men det var en solklar frispark till oss men istället kunde de göra 1-1, förklarar han.

I andra halvlek fungerade Eskils spel bättre och i den 68 minuten kom 1-2. Inbytte Jesper Lundborg drog upp spelet på högerkanten och hittar en framstormande Jonatan Persson som skjuter in bollen i bortre gaveln.

- Sista 20 minuterna spelade vi ut och skaffade flera chanser. De hade en boll som en utspelare räddade på mållinjen. Emil hade ett par vassa frilägen bara för att ta något, konstaterar Patrik.

- Nu ska det bli skönt att få spela nästa match på vår egen hemmaarena. Äntligen hemma på en bra gräsplan, betonar han.

När det gäller spelarbetyg så får backtrion Victor Wahlgren, Danijal Omanovic och Linus Persson beröm för en jämn insats över hela matchen.

Nästa match spelas lördagen den 30 oktober klockan 14 mot Sävedalen.

Avslutningsvis så innebar segern mot Ullared att Eskils klev upp på tredjeplatsen i tabellen, en poäng bakom Husqvarna.

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka