Matchnummer: 000026102
Samling:15:00
Eskils reste sig efter kalldusch
2022-07-30 20:39

Publiken hade knappt hunnit bänka sig innan man bjöds på en rejäl kalldusch i sommarvärmen på Harlyckan. Eskilsminne IF:s gäster denna soliga lördag - Onsala BK - prickade nämligen in 0-1 redan i den 3 minuten. Hemmalaget visade dock varför de leder serien då man kom tillbaka och tog en kassaskåpssäker seger med 3-1 (2-1) mot ett Onsala som bara hade en enda riktigt vass chans efter ledningsmålet.

Dagen bjöd på många härliga besked. Lucas Ohlander som varit sjuk och borta från spel hela våren kom tillbaka och svarade för en gedigen insats. Långtidsskadade Alexander Enholm och Jonathan Persson fick göra starka inhopp - bland annat med ett mål för Alexander. Men frågan är om det inte var en 18-årig egen Eskilsprodukt som fick publiken att höja mest på ögonbrynen.

In i som en av tre mittbackar klev nämligen 192 centimeter välbyggd Johan Albin och svarade för en enastående match. Lugn, trygg, bollsäker, teknisk och med fin fysik och styrka i duellspelet.

Eskils hamnade i tidigt underläge sedan Onsalas Alexander Levinson retfullt enkelt kunde avsluta efter hörna i den 3 minuten. Glädjen blev dock kortvarig för gästernas del då Eskils på en sylvass omställning kvitterade till 1-1 då Casper Seger serverar Andreas Quist Svensson ett jätteläge och den senare avslutar resolut i den 5 minuten. Ett klassmål i hela sin uppbyggnad.

Samma kan sägas om 2-1 i den 30 minuten då Casper Seger i en av outtröttliga löpningar på högerkanten kommer väljer att själv avsluta stenhårt utan chans för Isac Iserö i gästernas mål. Även här var uppbyggnaden enligt skolboken.

Eskils hade ytterligare lägen utan att hitta rätt medan Onsalas andra skott på mål kom först i den 42 minuten och den bollen plockade Hampus Nilsson lugnt och tryggt och enkelt.

I den andra halvleken började Onsala liksom man slutat den första - genom ett ganska bastant bollinnehav. Laget bollade runt men det skapades bara ett hyfsat läge då Hampus Nilsson i den 50 minuten tvingades till en bra räddning.

I den 60 minuten var vi beredda att notera mål för Eskils men Lucas Ohlanders frispark räddades mirakulöst av gästernas målvakt.

Det dröjde dock bara fram till 68 minuten innan utdelningen skulle komma. Ännu en snabb vaken omställning från Eskils sida gav Casper Seger öppen gata på högerkanten. Bollen hittade in till inhopparen Alexander Engholm som kallt dunkade in 3-1.

Efter målet var Eskils grepp bastant och Onsalaspelarna stångade sig likt kalvar trötta mot ett välorganiserat och framförallt välfokuserat Eskilsförsvar. Matchen slutade helt rättvist med en klar Eskilsseger och tränare Patrik Ingelsten var en glad man efter slutsignalen.

- Sanningen å säga var jag inte nervös någon gång under hela matchen. Jo möjligen efter deras snabba ledningsmål men vår kvittering kom ju snabbt så det släppte där, berättar Patrik.

Onsala hade mycket bollinnehav men skapade i princip ingenting?

- Vissa lag vill ha mycket bollinnehav och här möte vi ett gäng som stundtals hade sex-sju man i speluppbyggnaden. Men vi är ett mycket skickligt kollektiv. Tack var ett starkt kollektiv kan vi leverera ett spel som leder till segrar, betonade han.

Du hade en kille som spelade sin första match från start i dag - Johan Albin - vad säger du om hans insats.

- Han svarade för en grym match. Fantastiskt att en ung kille kan komma in och visa så moget spel, berömde Patrik.

- Jag är också glad över att Lucas, ”JP” och Engholm svarade för så övertygande come backer, tillade han.

Johan Albin stod efter matchen som en trygg fura i en vinterstorm och analyserade sin match.

- Jag gjorde ju faktiskt bara det jag fått order om att göra, sa han.

- Det kändes bra hela matchen. Det är roligt att få komma in och göra en bra match när jag fick chans från start, konstaterade den 192 centimeter långe 18-åringen.

Johan fick spela då både Victor Wahlgren var borta idag och William Nilsson - på väg till college i USA - inte spelade.

- Kul att få vara med på riktigt. Hoppas jag får fler chanser, sa Johan.

Lucas Ohlander, Jonathan Persson och Alexander Engholm levererade samtliga goda nyheter efter matchen.

- Härligt att vara tillbaka, det kändes kanon och vi var riktigt spelsugna, var en summering av trions kommentarer.

I dag var Eskils ett ramstarkt kollektiv. Extra beröm dock till Johan Albin, Casper Seger och Josef Getachew.