Eskilsminne IF (1)6 - 0Eskilsminne FF (2)

Matchnummer: 130410015
Samling:17:30
Eskils damlag besegrade tappert Akademilag
2023-04-27 22:15

Eskilsminnes Akademilag rådde som förväntat inte på klubbens A-lag när man möttes i DM på torsdagskvällen. Men Akademin svarade för en riktig kämpainsats och det var egentligen först sista 20 minuterna som orken tröt och de mera rutinerade A-lagstjejerna kunde punktera matchen helt. Uppgörelsen slutade 6-0 (2-0) sedan A-lagets anfallsspelare visat att krutet är torrt inför söndagens match mot IFK Örby i Division 1.

Eskilsminnes A-lag startade med flertalet spelare som inte fått så mycket speltid under de inledande seriematcherna.En spelare som varit borta ett bra tag på grund av sjukdom - Julia Hammons - var riktigt på hugget i sin forwardsposition och kunde redan i den 4 minuten göra 1-0. Kvällens mest osannolika mål om man ser hur det gick till.

Julia kom ända ner på kortlinjen långt ut på högerkanten. Där klipper hon till med högerfoten och bollen går spikrakt i bortre stolpen och in.

Akademin stretade emot bra i första halvlek och försökte göra det svårt för A-lagstjejerna. Det var först i den 43 minuten som man kunde göra 2-0 - denna gång var det Jasmine Hansen som tryckte dit bollen.

I andra halvlek bytte André ”AP” Petersson in flera ordinarie spelare i anfallet och det gav resultat. Först att presentera sig av inhopparna var Alma Bertilsson som har växt ut till ett fruktat vapen som inhoppare. I den 64 minuten kunde hon göra 3-0.

I den 72 minuten visade skyttedrottningen Johanna Olsson kvalitet och tryckte in 4-0. Alma Bertilsson var sugen på mer och i den 84 minuten var det dags igen när hon höll sig framme och gjorde 5-0.

Målskyttet avslutades av Johanna Olsson i den 90 minuten och fastställde slutresultatet 6-0.

Förutom segern kunde tränare André Petersson glädja sig åt att Lovisa Ohlander gjorde comeback efter den skada hon ådrog sig i juni i fjol. Lovisa visade med rappa fötter och finurliga instick att hon blir en tillgång under resten av säsongen.

- Det kändes fantastiskt skönt att vara tillbaka. Lite ont har jag alltid men inget att pipa om, säger ”Järnladyn” Lovisa.

André ”AP” Petersson var nöjd med lagets insats i den andra halvleken men berömde också Akademin.

- De var jätteduktiga. Tjejerna kämpade hårt och det var inte konstigt de blev lite trötta mot slutet, berömde han.

Akademins tränare Jimmi Kiander var inte heller han besviken på de unga tjejernas prestation.

- Jag är nöjd och tjejerna är nöjda. Vi fick en bra match mot riktigt bra motstånd och det har vi nytta av. Tyvärr var truppen lite tunn i dag och när vi också fick lite skadeproblem blev det jobbigt mot slutet, konstaterar Jimmi.

Om vi tittar på A-laget så lyfter vi fram Alma Bertilsson som förutom de två målen hade ytterligare någon vass chans. När Alma kommer in händer det mycket och allra effektivast har hon varit som inhoppare där hon är svårstoppad.

I Akademin var det Alice Hager och Moa Thor som imponerade mest.