SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eskilsminne IF
Respekt - Kamratskap - Jämlikhet
Dam A
Hittarps IK
2 - 7
Eskilsminne IF
Hittarps IK2 - 7Eskilsminne IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 08 september, 19:00
Plats:Laröds IP A-plan
Tävling:
Matchnummer: 000361041
Samling:18:00
Storseger mot Hittarp gav avancemang i Svenska cupen
2021-09-08 22:45

Eskilsminne IF:s damer tog en storseger på Laröds IP när man besegrade Hittarps IK med hela 7-2 (3-1) i Svenska Cupen på onsdagen. Även om det stod 3-2 en stund i andra halvlek var hemmalaget aldrig nära att hota ett Eskils som därmed tog den andra storsegern mot lokalkonkurrenten på några veckor. 

- Vi gjorde väl inte vår bästa match för året, liksom mot Färjestaden i senaste seriematchen var det lite småslarvigt och inte riktigt fokuserat hela tiden. Men att gnälla på tjejerna när man vinner med 7-2 känns inte riktigt motiverat, skrattar en glad Patrik Lennartsson, huvudtränare i Eskils.

- Det var aldrig någon fara någon gång. Vi hade initiativet hela tiden. Hittarp hade väl två chanser förutom målen medan vi brände åtminstone sju-åtta rejäla målchanser, tillägger han.

Emma Widesjö gav Eskils ledningen efter 14 minuter men bara fyra minuter senare kvitterade hemmalagets Amanda Strandh.

I 35 minuten kunde Ellen Pigg göra 1-2 och Eskils spädde på till 1-3 i den 36 minuten genom Emma Widesjö.

Efter paus reducerade Hittarp i den 56 minuten men Eskils replikerade genom att göra 2-4 i 63 minuten genom Ellen Pigg. 2-5 kom i den 65 minuten och nu var det Johanna Olsson som svarade för målet.

I den 76 minuten höll sig Johanna framme igen och satte 2-6. Målskyttet avslutades i den 79 minuten då Emma Widesjö gjorde 2-7.

- Nu hoppas vi på en rolig lottning i nästa omgång. Det vore kul om vi kunde få Kristianstad med Emma Petrovic på besök, sa Patrik Lennartsson

Text: Lasse Möller
Foto: Bildburken.se


<< Tillbaka